Home Nieuws Van Nistelrooij wijst naar ‘onenigheid’ met directie en concludeert: ‘Het was een...

Van Nistelrooij wijst naar ‘onenigheid’ met directie en concludeert: ‘Het was een fantastisch seizoen’

5036
0

Ruud van Nistelrooij stapte alweer een maand of tien geleden op als trainer-coach van PSV 1.

De Geffenaar maakte een abrupt einde aan zijn dienstverband als hoofdtrainer van PSV en liet alles en iedereen achter op De Herdgang. De PSV-directie pakte stevig door en richtte de pijlen op slechts één kandidaat in de persoon van Peter Bosz.

Langzaam begeeft Van Nistelrooij zich weer wat meer in de media en dus krijgt hij geregeld vragen over het hoe en waarom van zijn abrupte besluit. Veel wil de oer-PSV’er er niet over kwijt maar zo terloops geeft Van Nistelrooij toch wat details prijs over zijn abrupte vetrek, dat niemand maar dan ook niemand zag aankomen.

Van Nistelrooij werd uiteindelijk met PSV tweede in de competitie en werd er mede dankzij Xavi Simons Champions League-voetbal bewerkstelligd. Het was voor Van Nistelrooij zijn eerste jaar als hoofdtrainer op het hoogste niveau en genoten heeft hij naar eigen zeggen.

“Het was fantastisch. Uiteindelijk heb ik de club verlaten vanwege onenigheid met het bestuur, maar dat gebeurt in de voetballerij. Ik zie het als een fantastisch seizoen. Als club, als team en als ontwikkeling van de talenten. Daarnaast wonnen we de beker en Johan Cruijff Schaal”, wijst van Nistelrooij naar vorig seizoen. De trainer die graag weer aan de slag wil, kan ook niet om Xavi Simons heen. Onder de hoede van Ruud van Nistelrooij maakte Xavi Simons een stormachtige ontwikkeling door.

“Toen ik met hem sprak, had hij weinig wedstrijden voor PSG gespeeld”, begint Van Nistelrooij in gesprek met Relevo. Simons maakte op negentienjarige leeftijd zijn debuut bij PSV onder leiding van de oefenmeester. “Hij was een kind, nog heel jong. We zijn samen aan het avontuur begonnen om constant te blijven verbeteren. Dat is heel goed gelukt. Vorig jaar ontplofte hij als speler. Hij speelde alles en werd bovendien topscoorder in de competitie. “, aldus Van Nistelrooij, die wat Xavi Simons betreft hoopt op een toekomst bij Real Madrid.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in