Home Nieuws ‘De kans dat hij bij PSV blijft tegen deze voorwaarden is klein’

‘De kans dat hij bij PSV blijft tegen deze voorwaarden is klein’

14859
0

De landstitel is aanstaande. Dat gegeven zal richting de nieuwe opzet van de Champions League voor veel rust gaan zorgen in de zin dat spelers waar PSV interesse in heeft weten waar ze aan toe zijn.

De UEFA is Nederland en de nummers één en twee van de ranglijst zeer gunstig gezind de komende jaren want de bovenste twee plaatsen geven rechtstreekse plaatsing voor de UEFA Champions League. Nu PSV uitgeschakeld is in de Champions League en vrijwel zeker kampioen wordt, kan de directie voorzichtig naar volgend seizoen kijken in de wetenschap dat het veel te bieden heeft aan spelers die op de nominatie staan een transfer naar PSV te maken.

Anderzijds geldt dat ook voor spelers die al onder contract staan en in aanmerking komen voor een uitgaande transfer naar een grotere competitie. Zo is nog altijd de vraag wat de plannen van Joey Veerman en zijn management zijn komende zomer. Rik Elfrink analyseert namens het Eindhovens Dagblad de mogelijke mutaties op het middenveld.

“Veel hangt straks af van een langer verblijf of eventueel vertrek van Joey Veerman. Gaat hij naar een buitenlandse club, dan is een directe versterking noodzaak voor PSV en dat geldt ook in het geval van Malik Tillman. PSV wil de Amerikaan behouden, maar moet dan naar verwachting ruim 12 miljoen euro aftikken en afwachten of Bayern München wel akkoord gaat. De Duitsers kunnen het lichten van een koopoptie – die doorgaans voor 1 juni moet worden gelicht – verhinderen door een boete van naar verluidt zo’n drie miljoen euro te betalen”. wijst de journalist naar de club uit Beieren.

Er zijn echter ook spelers van wie het aannemelijk is dat ze blijven. Naar die spelers behoeft de club komende zomer dan ook niet om te kijken. Een vertrek van Saibari en Noa Lang lijkt dan ook niet aan de orde te zijn.

“Jerdy Schouten lijkt sowieso nog een jaar te blijven en Ismael Saibari, Guus Til en Mauro Júnior hebben nog een doorlopend contract. In het geval van Mauro lijkt verlenging noodzakelijk, want zijn verbintenis loopt nog maar één seizoen door. Isaac Babadi en Tygo Land moeten in het elftal zien te groeien en krijgen hun kansen om komend seizoen basisspeler te worden. Lukt dat niet, dan is een extra ontwikkeljaar gewoon mogelijk.De kans dat Patrick van Aanholt na dit seizoen tegen de huidige voorwaarden nog blijft, lijkt ook met de dag kleiner te worden. Hij komt namelijk amper nog in actie”, aldus Rik Elfrink over de van Galatasaray gehuurde speler.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in