Home Nieuws Kritiek op aanpak PSV én op ‘de 1-0’ in Dortmund, Ruud Gullit...

Kritiek op aanpak PSV én op ‘de 1-0’ in Dortmund, Ruud Gullit wijst naar Walter Benítez

2555
0

De uitschakeling tegen Borussia Dortmund ligt alweer enkele dagen achter ons maar de kritieken zijn nog altijd niet van de lucht. PSV won in de Eredivisie inmiddels van FC Twente maar de Europese exit is nog altijd onderwerp van gesprek.

De nodige analisten spuwen nog altijd hun gal over hoe PSV zich naar de slachtbank liet leiden in het Signal Idun Park in Dortmund. De wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund bleek maandagavond bij Rondo van Ziggo nog even een stevig gespreksonderwerp te zijn. Youri Mulder en Ruud Gullit namen geen blad voor de mond.

Youri Mulder zei vorige week dinsdag geen twijfel te hebben over de kansen van PSV in Dortmund maar kwam bedrogen uit. Mulder vond het enorm tegenvallen wat PSV liet zien. Mulder heeft zich zelfs geërgerd aan de wijze waarop PSV uitgeschakeld werd in de Champions League. Borussia Dortmund bleek na twee wedstrijden te sterk voor PSV, waar dat in zijn geheel niet nodig bleek te zijn. Mulder stelt dat de aanpak van de ploeg van Peter Bosz niet goed was.

“Ik vond dat ze het niet goed aanpakten”, zei Mulder in Rondo. “Het kan een keer gebeuren dat je een verkeerde opstelling in het veld zet, maar ik heb daar in het Signal Iduna Park vaak gespeeld. Je weet dat als je in dat stadion speelt, dan zeg je tegen elkaar: de eerste tien minuten van beide helften moeten we doorkomen. Wat er ook gebeurt. Of voetballend, of in duels. Daar moet je doorheen komen, omdat je weet dat zij gaan stormen:, wijst Mulder naar de start van PSV, die het uiteindelijk eigenlijk niet meer te boven kwam.

“En precies dát gebeurt”, vervolgt de analist. “Ze laten het zo over zich heen komen. Dat vond ik heel erg opvallend. Tafelgenoot Ruud Gullit vraagt zich af of doelman Walter Benitez de goal van Jadon Sancho niet had kunnen voorkomen, maar Mulder ziet meer schuldigen. “Wat dacht je van die verdedigers? Die laten het toch allemaal gebeuren, Ruud?”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in