Home Nieuws Stewart zet alles op alles om Dest en Tillman te behouden voor...

Stewart zet alles op alles om Dest en Tillman te behouden voor PSV

1646
0

PSV is er veel zo niet alles aan gelegen Sergiño Dest en Malik Tillman volgend seizoen te behouden. De club wil graag door met beide Amerikaanse internationals.

Dat betekent dat technisch directeur er alles aan gaat doen de beide spelers definitief over te nemen van respectievelijk FC Barcelona en FC Bayern München. Zowel Malik Tillman als Sergiño Dest kennen geen eenvoudige contractsituaties. Dat ligt gecompliceerd, weet het Eindhovens Dagblad te melden over beide topspelers.

Malik Tillman is nog eigendom van Bayern München, terwijl voor Sergiño Dest in principe geldt dat hij na dit seizoen terugkeert naar FC Barcelona. De trainer van dienst die het niet in Dest zag zitten, Xavi Hernandez, vertrekt aan het einde van dit seizoen zodat er zich voor Dest mogelijk nieuwe kansen aandienen.

Technisch directeur Earnest Stewart richt de pijlen niet alleen op Dest en Tillman maar ook rond Ricardo Pepi kan beweging ontstaan. In het geval van Pepi zal eventuele zomerse interesse minder hevig zijn, want hij heeft nog een contract tot 2028. Bij Tillman ligt het wat moeilijker en gecompliceerder. PSV kan hem niet zomaar overnemen, omdat Bayern de in de huurdeal opgenomen koopoptie voor een beperkte boete ongedaan kan maken, zo is inmiddels algemeen bekend. ‘Als PSV hem wil behouden, is veel geld nodig en mogelijk kan met Bayern een nieuwe (huur)deal worden gesloten’, klinkt het over de opgetuigde huurconstructie.

Voor Dest geldt dat hij een transferprioriteit is geworden voor PSV. ‘FC Barcelona lijkt daarbij niet het belangrijkste struikelblok’, stelt het Eindhovens Dagblad vast. FC Barcelona is met PSV en Stewart overeengekomen dat Dest voor ruim 10 miljoen euro mag worden overgenomen. Dest staat echter inmiddels in de belangstelling van meerdere grotere clubs, die doorgaans een groter salaris kunnen ophoesten. Daar zal PSV Dest in tegemoet moeten komen in de vorm van bijvoorbeeld een som tekengeld, wil het ook volgend seizoen over de uitstekend spelende Dest kunnen beschikken.

Plotseling staan ook Joey Veerman en Jerdy Schouten in het middelpunt van de belangstelling want tal van clubs zouden dingen naar hun diensten. Ondermeer Borussia Dortmund wordt genoemd als mogelijke nieuwe club voor Jerdy Schouten, die een meer dan voortreffelijke indruk wist te maken in de beide duels met de Duitse club.

De twee middenvelders hebben zich inmiddels gemeld bij het Nederlands elftal, dat oefenwedstrijden speelt tegen respectievelijk Schotland en Duitsland. ‘Langzaam maar zeker druppelt door dat buitenlandse topploegen staan te popelen om hun interesse voor de twee internationals via scouts en zaakwaarnemers aan PSV door te geven’, aldus het Eindhovens Dagblad over Veerman en Schouten. Vanuit Duitsland werd maandag bekend dat Borussia Dortmund het wel ziet zitten in Schouten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in