Home Nieuws Wijnaldum krijgt veel over zich heen na uitspraak over situatie in Saudi-Arabië

Wijnaldum krijgt veel over zich heen na uitspraak over situatie in Saudi-Arabië

1094
0

‘Ik zie het niet’, zei Georginio Wijnaldum in gesprek met SBS6 over de zogenaamde veel besproken leefomstandigheden in het land waar hij zijn brood tegenwoordig weet te verdienen.

Georginio Wijnaldum speelt al enige tijd bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië, een land dat regelmatig onder vuur ligt vanwege schending van de mensenrechten. Daar is behoorlijke kritiek op geweest van meerdere kanten, iets waar de oud-speler van PSV op reageert tegenover SBS 6. Gezien zijn uitspraken stond het al vast dat Georginio Wijnaldum bakken kritiek over zich heen zou gaan krijgen en zo geschiedde.

“Ik heb het naar m’n zin daar. Ik heb plezier in het voetbal”, vertelt de negentigvoudig international in een interview met Noa Vahle van SBS6. “De leefomstandigheden bevallen me goed. Ik was eerst sceptisch, omdat je veel hoort in de media over veel regels. Dat is me eigenlijk meegevallen. Er gaat steeds meer open in Saudi-Arabië, waardoor het makkelijker is om ernaartoe te gaan vanuit Europa.”

Over de mensenrechten zegt Wijnaldum het volgende. “Ik kan natuurlijk alleen zeggen wat ik zelf meemaak. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb vrij weinig gezien van wat er gebeurt. Maar dan hoor je het van één persoon”, erkent hij. “Ik denk dat het makkelijker is om te beoordelen voor mensen als je er zelf naartoe gaat. Elk land heeft zijn goede en slechte kanten, Nederland ook, dus dat zal ongetwijfeld ook voor Saudi-Arabië gelden. Maar ik heb een heel ander beeld ten opzichte van voordat ik erheen ging.”

Wijnaldum gaat er nog even over door. “Ik ervaar het heel anders. Ik zie het niet. Als je echt wilt weten wat ik bedoel, zou je daar naartoe moeten gaan”, aldus Wijnaldum, die ook wordt gevraagd naar de boycot die de spelers van Oranje in het verleden doorvoerden tegen het Vandaag Inside. “Dat hebben we toen met z’n allen bepaald. Nu is het zo dat als je iets over racisme zegt, je ook meteen allerlei andere dingen moet doen.”

Tot slot haalt hij ook de Nederlandse competitie erbij. “Als je het over mensenrechten hebt: in Nederland heb je ook de toeslagenaffaire. Ik heb niemand in dat programma horen zeggen tegen jongens dat ze niet in de Nederlandse competitie moeten spelen. Ik vind het vervelend dat ik zoiets moet zeggen, want er zijn mensen gedupeerd door de situatie, en dan moet ik het aanhalen. Dat is heel vervelend, maar als je zo gaat kijken, waar stopt het dan? Waar trekken we de lijn?”

Dinsdagavond werd Georginio Wijnaldum keihard aangepakt bij Vandaag Inside. Met name Johan Derksen haalde hard uit naar Georginio Wijnaldum, die wat Derksen betreft niet meer voor een camera hoeft te verschijnen. Ook de andere tafelgasten maakten korte metten met de uitspraken van Wijnaldum. In onderstaande video de kritieken op Wijnaldum na zijn uitspraken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in