Home Nieuws Hans van Breukelen, die PSV wilde verlaten, nog altijd onder de indruk...

Hans van Breukelen, die PSV wilde verlaten, nog altijd onder de indruk en wijst meest favoriete ploeggenoot aan

2790
0

Hans van Breukelen is nog geregeld op de tribunes van het Philips Stadion te vinden. De oer-PSV’er leeft nog altijd intens mee met de club waar hij de grootste successen wist te vieren.

‘De Breuk’ is nog altijd de PSV’er die de belangrijkste redding uit de clubgeschiedenis op zijn naam heeft staan, volgt PSV en de prestaties op de voet. Als uitredend technisch commissaris is Van Breukelen bekend met het reilen en zeilen van de club en de huidige gang van zaken doet hem dan ook bijzonder goed.

Ook voor Hans van Breukelen geldt dat hij zijn beste periode als clubspeler beleefde bij PSV. Van Breukelen werd in zijn PSV-jaren ook Europees kampioen met het Nederlands Elftal en speelde in Eindhoven met de nodige topspelers samen. Eén daarvan was de iconische wereldvoetballer Ruud Gullit, die die status eigenlijk nog steeds heeft.

Hans van Breukelen heeft Ruud Gullit dan ook hoog zitten. “Ruud Gullit heb ik gekozen als favoriete ploeggenoot”, vertelt Van Breukelen in het programma Tussen de palen van Ziggo Sport. “Ik kwam in 1984 naar PSV toe en er waren hele grootse plannen. Maar aan het einde van dat seizoen heb ik aan de toenmalig manager Kees Ploegsma gevraagd of ik terug mocht naar Engeland. Want het zou nooit wat worden met PSV.”

“Ploegsma zei toen dat er dingen zouden gaan veranderen, waarna Ruud Gullit kwam”, gaat de voormalig doelman van PSV en Oranje verder. “Hij heeft ons toen landskampioen gemaakt, dat durf ik wel te zeggen, en er kwamen een aantal hele goede spelers bij. Ronald Koeman, Ivan Nielsen, Eric Gerets, Gerald Vanenburg, Wim Kieft, Søren Lerby… En zo kan ik er nog wel wat opnoemen.”

“En wat ik van Ruud klasse vond, was dat hij onverwachts bij me aan de deur stond, toen ik in een dip zat. Toen zei hij: ‘Breuk, ik wil een keer met je praten’. Dat heeft heel veel met me gedaan”, aldus Van Breukelen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in