Home Nieuws Vijf keer Eens Of Oneens | ‘John de Jong heeft ook bijgedragen...

Vijf keer Eens Of Oneens | ‘John de Jong heeft ook bijgedragen aan dit succes’

1297
0

PSV nadert de landstitel met rasse schreden. Aanstaande zondag zal de schaal normaal gesproken veroverd worden.

Het Rotterdamse Sparta Rotterdam dient nog wel verslagen te worden maar daar mogen we met z’n allen toch best op rekenen. Nu de titel nadert klinken in de media ook steeds vaker de namen van Ruud van Nistelrooij en John de Jong. John de Jong werd inmiddels ruim anderhalf jaar geleden weggestuurd door de Raad van Commissarissen, die het vertrouwen in De Jong op wisten te zeggen. Ruud van Nistelrooij baalde er destijds flink van maar bouwde in een gestaag tempo verder aan zijn elftal, dat vanaf eind januari na het bezoek aan FC Emmen een jaar lang ongeslagen bleef in de Eredivisie.

Wiens verdienste is die aanstaande titel nu precies? Uiteraard is Peter Bosz de verantwoordelijk en eindverantwoordelijke maar Ruud van Nistelrooij en John de Jong droegen ook bij aan de huidige successen. Althans, dat is de mening van Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De journalist van de regionale krant zag dat er de nodige veranderingen voorbij kwamen afgelopen periode, die de club goed hebben gedaan.

‘In 2022 kwam Marcel Brands terug bij PSV en volgde hij Toon Gerbrands op als algemeen directeur bij de club. Daarna vertrok ook technisch directeur John de Jong, die toen ineens niet meer het volledige vertrouwen van de RvC genoot. Hierbij zijn door PSV fouten gemaakt in de communicatie en dat was niet meer te herstellen’, wijst Elfrink naar het vertrek van John de Jong.

‘Uiteindelijk kwam dit toch beter uit voor beide partijen. Zo werd in maart 2023 Earnest Stewart aangesteld als technisch directeur bij de club. Hij bracht een Amerikaanse spelersolf op gang die PSV geen windeieren heeft gelegd. Zo kwamen Malik Tillman, Sergiño Dest en Ricardo Pepi bij de club’. aldus de journalist.

Ook John de Jong kwam uiteindelijk goed terecht, schrijft Elfrink. “Werd zaakwaarnemer bij het grote kantoor SEG en heeft met een aantal aankopen en inkomende transfers ook nog bijgedragen aan het huidige succes. Onder anderen Joey Veerman, Walter Benitez en Olivier Boscagli werden onder zijn leiding naar PSV gehaald. Ook daarom is er geen enkele reden voor kou in de lucht tussen De Jong en PSV,” aldus de clubwatcher.

Hebben Ruud van Nistelrooij en John de Jong ook een bijdrage aan de huidige successen geleverd? Geef ook jouw mening in de onderstaande vijf nieuwe stellingen op PSV Inside.

1. Noa Lang heeft het mentaal erg lastig na zijn blessure en verdient alle steun van de PSV-fans

Resultaten

Laden ... Laden ...

2. Het is belachelijk dat Peter Bosz niet open en eerlijk mag aangeven Makkelie geen goede scheidsrechter te vinden

Resultaten

Laden ... Laden ...

3. Isaac Babadi en Tygo Land zijn niet de absolute toptalenten zoals eerder ingeschaald

Resultaten

Laden ... Laden ...

4. Feyenoord én Ajax zijn geen concurrenten dit seizoen, de geringe fitheid van de PSV-selectie is een groot probleem

Resultaten

Laden ... Laden ...

5. Johan Bakayoko zit dicht tegen de Europese top en wordt veel te hard aangepakt door media én fans

Resultaten

Laden ... Laden ...


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in