Home Nieuws PSV kan beste Eredivisie-ploeg ooit worden | Dit is waar de selectie...

PSV kan beste Eredivisie-ploeg ooit worden | Dit is waar de selectie nog om heeft te spelen

1630
0

Er is al veel over gezegd en geschreven: PSV is bezig aan een historisch seizoen. De bekroning moet aanstaande zondag volgen met het officieel binnenhalen van de 25ste landstitel uit de clubgeschiedenis.

De selectie van PSV heeft de komende weken echter nog genoeg om voor te spelen. Zo kan de equipe van trainer Peter Bosz de beste Eredivisie-ploeg ooit worden. Dan moeten de laatste drie competitieduels wel allemaal worden gewonnen. Na Sparta (aanstaande zondag) staan er nog wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit) en RKC Waalwijk (thuis) op het programma.

PSV kan nog op 93 punten komen. Daarmee evenaart het (omgerekend) het grote Ajax uit 1971/72 van vedette Cruijff. Met zeer waarschijnlijk betere doelcijfers is het PSV van Bosz cijfermatig dan het beste team in de geschiedenis van de Eredivisie.

“Voor mij zou dit heel speciaal zijn’, zegt Bosz tegenover Voetbal International. “Ik ben met het voetbal uit die tijd opgegroeid. In dat Ajax-team zaten echt fantastisch goede spelers, als wij ons daarmee mogen meten, dan vind ik dat heel bijzonder.”

Aanvoerder Luuk de Jong zal als aanvalsleider het voortouw nemen. Hij is met 27 goals op dit moment gedeeld topscorer met AZ-spits Vangelis Pavlidis en heeft nog uitzicht om voor het eerst in zijn carrière de grens van dertig doelpunten in één seizoen te slechten.

PSV is al om verschillende redenen de geschiedenisboeken ingegaan. De 0-8 overwinning op sc Heerenveen was de grootste uit de clubgeschiedenis en daarmee werd PSV ook de meest productieve uitploeg ooit. (56 goals, met nog één uitwedstrijd te gaan).

PSV heeft in de resterende wedstrijden ook nog zicht op een een ander mooi record. Het kan de eerste ploeg worden die in alle wedstrijden van een Eredivisie-seizoen wist te scoren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in