Home Nieuws In beeld | Het spectaculaire jaar van Johan Bakayoko, die op weg...

In beeld | Het spectaculaire jaar van Johan Bakayoko, die op weg lijkt naar Liverpool of Brentford

3090
0

Mogelijk wordt het de zomer van zijn leven voor Johan Bakayoko, die een seizoen lang topfit is geweest.

Dat aspect, die volledige topfitheid van een jonge topvoetballer, mag zeker niet onderschat worden want zo vanzelfsprekend is dat niet. Bakayoko speelde afgelopen seizoen een bak vol wedstrijden voor PSV en werd door Peter Bosz vrijwel elke wedstrijd als eerste op het wedstrijdformulier geposteerd. Het is eigenlijk uitzonderlijk te noemen en dus kijkt de Europese top met veel interesse naar de nog jonge carriere van de aanvaller.

Johan Bakayoko staat als net 21-jarige topvoetballer na zijn tweede volledige seizoen als profvoetballer op het hoogste niveau, behoorlijk in de spotlights. Dat kan deze zomer een nog grotere vorm gaan aannemen mocht Bakayoko ook in Duitsland zijn grootse vorm van afgelopen seizoen gaan demonstreren.

De Rode Duivel is al opgenomen in de selectie van Domenico Tedesco maar na het toernooi in Duitsland wacht Bakayoko nog meer. Volgens de Britse versie van Transfermarkt zouden beide Premier League-clubs Liverpool en Brentford het tegen elkaar gaan opnemen om Johan Bakayoko van PSV te gaan overnemen. Brentford speelde vorig jaar augustus al een voorname rol rond de transferperikelen van de Belgische aanvaller en lijkt ook deze zomer niet op te geven.

Bakayoko heeft zich bij beide clubs op de radar gespeeld zijn doelpunten en assists. Bakayoko heeft volgens een aantal Britse media een transferwaarde van 40 miljoen euro, maar de Engelse clubs zouden maar liefst 50 miljoen euro en meer voor de Belg overhebben. Zoals gezegd kende de aanvaller een geweldig seizoen, zonder noemenswaardige blessures. In onderstaande video de doelpunten en assists van Johan Bakayoko in het kampioensseizoen van PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in