Home Nieuws Bakayoko geeft telefoontje van geïnteresseerde trainer toe: ‘Het was een mooi gesprek’

Bakayoko geeft telefoontje van geïnteresseerde trainer toe: ‘Het was een mooi gesprek’

6394
0

Johan Bakayoko hoopt na een uitstekend seizoen met PSV deze zomer de kers op de taart te zetten bij de Rode Duivels.

De 21-jarige vleugelaanvaller is geselecteerd voor het eindtoernooi in Duitsland en kan zich op het eindtoernooi met België nog meer in de kijker van Europese topclubs spelen. Over zijn sportieve toekomst kan hij echter nog niet veel kwijt.

“Als je erop terugkijkt zal de buitenwereld vinden dat het een prima seizoen was bij PSV. Ik geef mezelf een 7 op 10. Dat lijkt niet veel, maar ik weet gewoon dat ik nog beter kan. Meer goals, meer assists, meer betrokkenheid in het spel…”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De Rode Duivel zag PSV één keer door het ijs zakken. “Dat verlies tegen NEC had niet gehoeven. Dat was toen echt een shit-momentje in onze kleedkamer waarbij we dachten: jongens, we hebben iets doms gedaan. Een andere grote domper voor mij was dat ik ziek was tegen Heracles en daardoor toch niet alle duels kon spelen afgelopen seizoen. De grootste ontgoocheling was evenwel de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League tegen Dortmund. Had ook niet gemogen.”

Bakayoko is wel blij dat hij vorig jaar bij PSV is gebleven. Hij genoot concrete interesse van Paris Saint-Germain en Brentford. “Dat was de goeie keuze, ja. Welke ploeg toen ook aan mijn mouw zou trekken, het was niet het juiste moment. Ik wilde kampioen worden met PSV en dat is gelukt.”

De verwachting is dat PSV Bakayoko komende zomer voor een flinke transfersom gaat verkopen. Het Laatste Nieuws bericht dat Liverpool, Arsenal en Bayern al voor hem aanklopten. “Het enige wat ik kwijt kan is dat ik volgend jaar ergens op een voetbalveld zal staan.”

Het is vrij logisch dat Bakayoko met Bayern in verband wordt gebracht, aangezien de Duitsers in de persoon van Vincent Kompany een landgenoot aanstelden. Hij wilde Bakayoko vorig jaar als manager van Burnley al naar de Premier League halen.  “Ik kreeg vorig jaar een telefoontje van Kompany, inderdaad. Hij legde toen zijn visie op voetbal uit. Dat was mooi. Ik verduidelijkte mijn visie. Het was een goed gesprek, maar dat was dus vorige zomer”, aldus Bakayoko.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in