Home Nieuws Wilfred Bouma baalde van Marco van Basten: ‘Dan ben je snel uitgepraat’

Wilfred Bouma baalde van Marco van Basten: ‘Dan ben je snel uitgepraat’

12291
0

Wilfred Bouma heeft in gesprek met FCUpdate teruggeblikt op een beslissing van voormalig bondscoach Marco van Basten.

Bouma had goede hoop op deelname aan het WK 2006 in Duitsland, maar werd uiteindelijk door Van Basten gepasseerd.

“WK’s heb ik helaas niet meegemaakt”, begint Bouma. “Een blessure en ik zat niet in mijn beste periode. Ik had net mijn transfer gemaakt naar Aston Villa. Ik was daar een tijdje geen basisspeler en ik moest wat wennen in Engeland. Toen belde Marco me en zei: ‘Je bent er niet bij.’ Daar was ik het niet mee eens.”

De oud-verdediger baalde van de keuze van Van Basten en heeft hem dat ook laten weten. “Je moet je neerleggen bij de beslissing, maar ik vond dat ik er wel bij hoorde. Maar dan ben je snel uitgepraat, want ik had ook een gedeelte van de competitie niet gespeeld en niet altijd mijn beste niveau gehaald.”

“Dus ik begreep hem wel, maar je hebt nog een hele aanloop en de voorbereiding. Je zat nog vier tot zes weken voor het WK begon, dus ik had de hoop dat ik de kans kreeg in het trainingskamp te laten zien, maar dat was niet zo.”

Bouma weet nog wel wat hij tegen Van Basten zei nadat hij het nieuws te horen kreeg. “De eerste woorden: ‘Nou, oké, het zij zo, ik ben het er niet mee eens.’ Hij zei toen: ‘Dat hoef je ook niet’, of iets in die trant. Maar goed, daarna ben ik er wel weer bijgekomen, maar het WK was ik er niet bij.”

Bouma maakte uiteindelijk wel minuten op twee verschillende EK’s en speelde in totaal 37 interlands voor het Nederlands elftal.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in