Home Nieuws Boscagli troeft gehele Europese top na successeizoen met indrukwekkende statistiek af

Boscagli troeft gehele Europese top na successeizoen met indrukwekkende statistiek af

5340
0

Olivier Boscagli kan terugkijken op een geweldig seizoen bij PSV.

De Fransman bewees zijn waarde in de ploeg van trainer Peter Bosz met zijn voetballende kwaliteiten. Enorm knap, aangezien zijn inbreng een seizoen eerder onder Ruud van Nistelrooij gering was.

Een zwareknieblessure die hij in april 2022 opliep zette zijn voetballeven op zijn kop. “Ik was nooit bang voor een blessure, maar alles werd zwart voor m’n ogen na het horen van het nieuws. Ik was echt van slag”, vertelde Boscagli daarover tegen de NOS.

De centrumverdediger verkeerde het afgelopen seizoen in absolute bloedvorm. De linksbenige Boscagli kreeg wekelijks lof voor zijn complete spel, dat naadloos past bij het dynamische voetbal dat PSV onder Bosz speelt.

Vooral met zijn passing wist de 26-jarige verdediger zich te onderscheiden. In de top-zeven Europese competities voltooide zelfs niemand meer lange passes dan Boscagli. De speler van PSV voert de lijst aan met 291 lange passes. de top drie wordt gecompleteerd door Rodri (241) en Toni Kroos (231)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 433 NL (@433nl)

Technisch directeur Earnest Stewart hoopt Boscagli langer aan PSV te binden. De Fransman ligt momenteel nog tot medio 2025 in Eindhoven vast. De club is met hem in gesprek, al lijkt Boscagli na een sterk seizoen te willen kijken of er buitenlandse interesse in hem op gang komt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in