Home Nieuws Van ‘herenakkoord’ allang geen sprake meer tussen PSV en Ajax | Ajax...

Van ‘herenakkoord’ allang geen sprake meer tussen PSV en Ajax | Ajax slaat slag bij PSV met aanvoerder Oranje O15

2827
0

Niets ‘herenakkoord’, niets ‘gentlemen-agreements’. PSV, Ajax en Feyenoord en in mindere mate AZ, spraken jaren geleden af niet elkaars jeugdspelers te benaderen maar in de praktijk komt daar niets van terecht.

Al jaren achtereen niet overigens. PSV en Ajax bestrijden elkaar niet alleen op het veld maar vissen ook elkaar vijvers wat de jeugdopleidingen van beide clubs aangaan.

Ajax slaat namelijk een slag bij PSV door zich te versterken met de talentvolle Mohamed Allahjabou Abdalla. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De veertienjarige middenvelder verlaat de jeugdopleiding van PSV voor de jeugdopleiding van PSV.

Abdalla zal in Amsterdam gaan aansluiten bij de O16 van Ajax. De middenvelder treedt daarmee in de voetsporen van zijn twee jongere broertjes Wail en Moeijed, die eveneens de overstap maakten van Eindhoven naar Ajax en inmiddels uitkomen in de O10 en O13-elftallen van de Amsterdamse club.

Abdalla speelde pas één jaar bij PSV. De jeugdinternational, tevens aanvoerder van Nederland O15, speelde daarvoor in de jeugd van FC Eindhoven. Abdalla geldt als een talentvolle, sterke middenvelder en gaat nu in Amsterdam verder aan zijn carriere schaven.

Waar Abdalla het pad van Eindhoven naar Amsterdam bewandelt, legt Sean Steur mogelijk de omgekeerde route af. De zestienjarige middenvelder is volgens het Eindhovens Dagblad hard op weg naar PSV. Op sociale media is er veel te doen rond de aanstaande overstap van Steur naar PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in