Home Nieuws Als het in 1994 aan Aad de Mos had gelegen…

Als het in 1994 aan Aad de Mos had gelegen…

1360
0

Analist en criticaster Aad de Mos kende een bewogen carriere. Vele clubs wisten de revue te passeren in de rijke carriere van de Haagse trainer, die officieel gestopt is.

Aad de Mos ademt nog altijd voetbal en geeft graag zijn ongezouten mening. Ook over PSV. En daar laat De Mos dan ook zelden na. Er is echter meer want zoals gezegd is De Mos al decennia actief in het voetbal.

Maandagavond om 21:00 uur ging de documentaire AAD op ESPN in première. Aad de Mos was tussen 1993 en 1994 hoofdtrainer van PSV en hielp de club met het binnenhalen van het Braziliaanse toptalent Ronaldo. Althans, dat vindt De Mos zelf maar of dat ook echt zo is valt lastig vast te stellen aangezien het al 30 jaar geleden is.

Als het aan De Mos had gelegen had PSV echter nog twee Braziliaanse talenten meer naar het Philips Stadion gehaald. “Roberto Carlos en Rivaldo van Corinthians en Ronaldo van Cruzeiro. Daar ben ik zelf ook achteraan gegaan”, vertelt De Mos in een kort fragment van de documentaire van ESPN. “Als die alle drie waren gehaald, dan had je de Champions League gewonnen.”

Uiteindelijk zou dus alleen Ronaldo naar PSV komen. De Braziliaan tekende in de zomer van 1994 in Eindhoven en zou uiteindelijk twee jaar voor PSV spelen. Ronaldo speelde 57 officiële wedstrijden in het shirt van PSV, waarin hij liefst 54 keer zou scoren. In de zomer van 1996 liet hij PSV achter zich en vertrok de Braziliaan naar FC Barcelona. In onderstaande video spreekt De Mos over de grote Braziliaanse sterren die hij destijds graag naar PSV wilde halen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in