Home Nieuws Trots voert de boventoon | De Telegraaf: ‘Bijzonder dat zij proberen PSV...

Trots voert de boventoon | De Telegraaf: ‘Bijzonder dat zij proberen PSV buitenspel te zetten’

5368
0

Het interlandvoetbal in de vorm van het Europese Kampioenschap staat voor de deur maar dat betekent niet dat de clubs stil zitten of niet in beweging zijn.

Zo is PSV druk doende om Sergiño Dest van FC Barcelona over te nemen, wordt er op korte termijn geen witte rook verwacht. PSV wordt ook continue aangehaald in het gehele proces rond de vorig jaar plotseling vertrokken Xavi Simons. De jonge stervoetballer is nog altijd en eigenlijk een geheel seizoen steeds opnieuw en opnieuw onderwerp van gesprek in vrijwel alle Europese voetbalmedia.

Van Parijs tot Madrid en van Madrid tot aan Londen maar natuurlijk ook in Barcelona geldt Xavi Simons als gespreksonderwerp in de zin dat de jonge middenvelder nog altijd in de belangstelling staat van de Catalaanse club. of FC Barcelona Simons kan betalen is een tweede maar de voormalig PSV’er is in ieder geval in beeld in Barcelona. De Catalanen willen Simons huren van Paris Saint-Germain, dat eerder ‘last’ heeft van het contracteren van Simons dan profijt.

Handelswaar, dat is Xavi Simons voor de Parijse topclub. Niets meer en niets minder. Trots, daar wordt Paris Saint-Germain door gedreven als het over contractspeler Xavi Simons gaat. Simons vertrok alweer twee jaar geleden als een dief in de nacht uit Parijs, naar Eindhoven. Dat wist John de Jong wel even goed te regelen in zijn laatste maanden als technische baas bij PSV. Dat De Jong alles bij elkaar loog over de onderlinge afspraken in de driehoek Simons – PSV – Paris Saint-Germain, behoeft geen nadere uitleg meer maar enige rancune kan de Parijse topclub niet ontzegd worden.

Het zit het bestuur met de almachtige president Nasser Al-Khelaïfi nog altijd niet lekker dat Xavi Simons transfervrij de deur achter zich dicht wist te trekken in het Parc des Princes in de zomer van 2022. En dus wilde men in Parijs de eerste de beste mogelijkheid aanpakken Simons weer terug te halen om zo even de macht van de rijke club (lees schuldenclub met scheve boekhoudingen en jaarverslagen) ten toon te kunnen spreiden. ‘We laten ons niet piepelen door clubs als PSV’, hoorde je de trotse Nasser Al-Khelaïfi bijna denken.

En dus werd Xavi Simons opnieuw speelbal in een pokerspel dat zijn weerga niet kent want Simons weet een jaar later opnieuw niet waar hij aan toe is met een club waar hij niet gewenst is maar wel onder contract staat. Toch heeft PSV nog een stevig aandeel in het geheel want Paris Saint-Germain moet PSV betalen mocht het Simons verkopen deze zomer. PSV heeft zelfs baat bij een definitieve uitgaande transfer van de Oranje-international.

Bij De Telegraaf is de situatie inmiddels ook een gespreksonderwerp geworden. “Nog een jaartje Leipzig? Nee, dat denk ik niet”, begint Valentijn Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. “Als ik hem was zou ik naar Paris Saint-Germain teruggaan. Hij heeft daar gespeeld, dus ik weet niet hoe die verhoudingen met al die mensen liggen en hoe hij naar PSV is weggegaan, maar normaal gesproken is PSG de volgende stap. Hij blijft geen 17, hè.”

“Het bijzondere is wel dat Paris Saint-Germain PSV een beetje buitenspel probeert te zetten”, reageert Mike Verweij. “Als hij terug zou gaan en verkocht zou worden, dus als PSG hem nu zou verkopen, dan zou PSV meedelen in de transfersom. Ze willen hem dus wel terughalen, maar hem dan weer aan een andere club verhuren”, aldus Verweij over de nieuwe perikelen rond Xavi Simons en Paris Saint-Germain, waar trots, macht en verkeerd geld regeert.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in