Home Nieuws Donyell Malen zegt na nederlaag op Wembley precies hetzelfde als meerdere PSV’ers...

Donyell Malen zegt na nederlaag op Wembley precies hetzelfde als meerdere PSV’ers na Dortmund – PSV: ‘Wij waren gewoon beter’

7660
0

Donyell Malen heeft in zijn nog jonge internationale carriere een eerste grote tegenvaller geslikt.

Malen verloor als invaller de Champions League-finale met zijn club Borussia Dortmund van Real Madrid. Het werd een wedstrijd waar door de gehele Dortmund-familie nog lang over gesproken zal worden want er zal zoveel meer in.

Althans, volgens de meeste analisten en media door geheel Europa speelde Real Madrid grote delen van de wedstrijd eigenlijk een verloren wedstrijd maar persoonlijke fouten en slecht dekken bij de kopgoal van Real Madrid zorgde alsnog voor de veilige 2-0 voorsprong van de Madrilenen. Zijn de verschillen tussen de Europese top en de Europese subtop nu daadwerkelijk zo groot in de huidige opzet van de Champions League of is het maar schijn?

Schijn bedriegt immers maar het heeft er wel degelijk alle schijn van dat er zich in Europa een heuse top twee heeft afgesplitst van de rest. Een Europese top twee, met kort daar weer achter de voetbalmachine van coach Arteta, Arsenal.

Het Manchester City van Pep Guardiola begeeft zich eigenlijk in een éénmanssituatie want het elftal van de Spaanse coach lijkt momenteel zoveel beter dan de rest te zijn. Daar doet een verliespartij tegen Manchester United en eerder tegen Real Madrid niets aan af. Het huidige PSV is in ieder geval op voorhand waarschijnlijk geenszins kansloos als het zou moeten aantreden tegen clubs als PSG, FC Barcelona, Atlético Madrid en de beide clubs uit Milaan. FC Bayern München lijkt ondanks een lastig seizoen in combinatie met een minder elftal wellicht nog een maatje te groot te zijn, evenals het al genoemde Arsenal.

En Borussia Dortmund? Ieder commentaar lijkt overbodig want de ploeg van Bosz liet op een minuut of 25 na zien de betere ploeg te zijn maar drukte simpelweg te weinig af. Het ligt nu eenmaal dichtbij elkaar in de wereld van het internationale voetbal. Terug naar Donyell Malen. Malen wist in de voorbije Champions League-campagne precies één keer doel te treffen. Dat was tegen PSV in het Philips Stadion. Een wondertreffer overigens. Verder had Malen geen grootse rol in de campagne van Borussia Dortmund in de Champions League.

Malen deelde na afloop op Wembley als invaller bekende uitspraken want de aanvaller vond dat zijn club de betere was tegen Real Madrid. In gesprek met Ruud Gullit zei Malen volgens de Ziggo-analist dat het frustrerend was te verliezen van een elftal dat in ieder geval niet het betere van het spel had. Die specifieke uitspraken brengen wederom onze gedachten terug naar het tweeluik tussen PSV en Borussia Dortmund eerder dit jaar…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in