Home Nieuws PSV houdt situatie nog meer Ajax-talenten in de gaten, Amsterdamse leegloop dreigt:...

PSV houdt situatie nog meer Ajax-talenten in de gaten, Amsterdamse leegloop dreigt: ‘Hij neigt naar PSV’

2529
0

Het is kommer en kwel in Amsterdam. Niet alleen het eerste elftal maakte een belabberde indruk maar ook de financiële situatie van de club uit de hoofdstad heeft zich drastisch verslechterd.

Een lening van ruim 40 miljoen euro bleek aan het begin van afgelopen seizoen al noodzakelijk te zijn voor de Amsterdammers, bedoeld om het seizoen normaal te kunnen uitspelen. Er is echter nog veel meer aan de hand want ook in de jeugdopleiding is het kommer en kwel voor vele jeugdspelers, die ogenschijnlijk de Amsterdamse club de rug toekeren.

Een reden is de financiele positie van Ajax. Ajax moet na twee sportief teleurstellende seizoenen ook financieel een pas op de plaats maken. De Amsterdamse talenten krijgen massaal lagere aanbiedingen van de club, waar ze zich niet in kunnen vinden.

Sean Steur is inmiddels al op weg naar PSV. Maar ook vijf anders Ajax-jeugdspelers dreigen de Amsterdamse club te gaan verlaten. Verder houdt PSV de situatie van nog eens twee andere Ajax-talenten nauwlettend in de gaten. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij is dit een gevolg van een serieus probleem in de jeugdopleiding.

“Er is een hoop te doen over de jeugdopleiding. Hendriks heeft er een enorme puinhoop van gemaakt op De Toekomst”, begint Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. “Dusdanig dat heel veel talentvolle jeugdspelers weg willen of benaderd worden om weg te gaan, omdat het zo’n zooitje is in Amsterdam.”

Verweij weet van de interesse van PSV in Steur. “Het is zo dat Ajax heeft gezegd dat ze geen absurde bedragen meer gaan geven zoals in het verleden”, aldus de Ajax-watcher. “Er wordt op internet geschreven dat zijn vader een geldwolf is, maar dat wordt binnen Ajax tegengesproken. Die man is gewoon heel reëel, maar hij vindt dat er een goed plan moet zijn voor zijn zoon. Maar hij neigt nu naar PSV.”

“Wat Ajax zich wel heel erg moet aantrekken, is dat de jeugdopleiding van geen kant klopt”, gaat Verweij verder. Hij meent bijvoorbeeld dat er een aantal dingen zijn beloofd aan jeugdspelers in het kader van hun ontwikkeling, maar deze beloftes zijn niet nagekomen. “Het is niet eens altijd een geldkwestie”, klinkt het.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in