Home Nieuws Xavi Simons roemt beslissing maar is PSV nog altijd dankbaar ontvangen ‘liefde’:...

Xavi Simons roemt beslissing maar is PSV nog altijd dankbaar ontvangen ‘liefde’: ‘Ik kijk elke wedstrijd van PSV

2443
0

De liefde die Xavi Simons van alles en iedereen bij PSV kreeg, zorgt ervoor dat de middenvelder nog altijd een bijzonder gevoel bij de club heeft.

Xavi Simons is PSV nog altijd zeer dankbaar voor het succesvolle seizoen 2022-2023 onder Ruud van Nistelrooij. De spelmaker van het Nederlands elftal vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat hij nog elke wedstrijd van PSV of live bekijk of anders terugkijkt.

Het avontuur van Simons bij PSV begon zeer voortvarend maar eindigde toch wat in mineur. Niet alleen zag Xavi Simons Ruud van Nistelrooij plotsklaps en als een dief in de nacht vertrekken maar de middenvelder besloot zelf ook uit het niets om PSV te verlaten. Dat was in juli, halverwege het zomerse trainingskamp in Oostenrijk. Het nieuws over het vertrek van Simons kwam bij iedere PSV-fan wel even binnen.

Simons was in het seizoen 2022/2023 vrijwel al meteen een dragende kracht bij PSV. Toch werd het Red Bull Leipzig, dat hem huurde van Paris Saint-Germain. “Dat is de beste beslissing die ik heb kunnen nemen en ik ben blij dat ik het durfde. Het was voor mij persoonlijk een heel mooi seizoen met de Duitse Supercup, al hadden we beter kunnen eindigen”, aldus Xavi Simons, die door de keuze voor red Bull Leipzig opnieuw een onrustige zomer tegemoet lijkt te gaan.

Paris Saint-Germain lijkt immers opnieuw spelbreker te worden in de onderhandelingen over zijn toekomst, waardoor de middenvelder een speelbal lijkt te gaan worden. Met veeldankbaarheid kijkt Simons echter naar PSV.

“Ook PSV was voor mij al een topkeuze en ik ben blij dat ik de club heb kunnen helpen om de weg naar de Champions League weer in te slaan. Ik kijk elke wedstrijd van PSV terug, omdat eigenlijk iedereen daar liefde naar mij heeft getoond. Dit seizoen heb ik met onder anderen Boy Waterman en Patrick van Aanholt contact gehouden. Ze hebben mij in Eindhoven geholpen op de momenten dat het nodig was. Ik was de jongste en zij waren de ouderen die me een beetje onder de arm namen”, aldus Xavi Simons.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in