Home Nieuws Tranferwaarde Jordan Teze in één jaar tijd verdrievoudigd

Tranferwaarde Jordan Teze in één jaar tijd verdrievoudigd

2469
0

Geen Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland voor Jordan Teze maar wel een uitstekend seizoen met een kampioenschap.

Tussen al het transferrumoer over Joey Veerman en Johan Bakayoko door, klinkt de naam van Jordan Teze opvallend weinig maar toch staat de verdediger in de belangstelling van de nodige buitenlandse clubs.

Dat wist het Eindhovens Dagblad recent al te melden. Ondertussen nemen de geruchten over Jordan Teze wel degelijk toe. Duitse en Engelse clubs denken aan de komst van de verdediger, die dus na een uitstekend seizoen gewild is in het buitenland. Zo weten de websites Transfermarkt en FootballTransfers te melden dat de transferwaarde van Jordan Teze afgelopen maanden fors is gestegen.

‘Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Jordan Teze komende zomer vertrekt bij PSV. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2025 in Eindhoven en de belangstelling neemt toe’, melden beide genoemde websites in navolging van het Eindhovens Dagblad.

“PSV liet vorig jaar een bod van 8 miljoen euro liggen omdat er vertrouwen was dat Teze nog door zou groeien”, schrijft Rik Elfrink. “Dat is onder Bosz volop gebeurd: de back is bezig aan een prima seizoen en heeft de pech dat er bij Oranje twee topspelers op zijn positie staan”, doelde de clubwatcher van PSV op Lutsharel Geertruida en Denzel Dumfries.

De ETV, de zogenaamde Estimated Transfer Value van Jordan Teze, is dus fors gestegen. ‘De 24-jarige verdediger vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 24,8 miljoen euro’, melden Transfermarkt en FootballTransfers op basis van cijfers.

“Als er een bod van pakweg 15 tot 20 miljoen euro op Teze komt en de club biedt het juiste plaatje, dan ligt het in de rede dat hij een keer vertrekt. PSV wil het contract van Teze niettemin verlengen en zet daar nu eerst op in”, schreef Elfrink al eerder.

Een ander medium, dat zich doorgaans ook richt op de internationale transfermarkt, meldt dat de transferwaarde van Jordan Teze op dit moment zo’n 18 miljoen euro bedraagt. Nog geen jaar geleden schatte hetzelfde medium de waarde van de rechtervleugelverdediger op zo’n 6 miljoen euro, waarmee zijn waarde dus verdrievoudigd is.

Jordan Teze was het voorbije seizoen een vaste waarde bij PSV. De rechtsback speelde 45 officiële wedstrijden tijdens de jaargang 2023/2024 en scoorde in totaal drie keer. Teze gaf daarnaast 3 assists.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in