Home Nieuws Verwachte opstelling tegen Canada: Koeman start met Joey Veerman én Jerdy Schouten

Verwachte opstelling tegen Canada: Koeman start met Joey Veerman én Jerdy Schouten

952
0

Het Nederlands Elftal speelt donderdagsavond tegen Canada. Het betreft de eerste oefenwedstrijd van de in totaal twee oefenwedstrijden die Oranje speelt in aanloop naar de eerste wedstrijd in Hamburg tegen Polen.

Ronald Koeman kan nog niet beschikken over het gedroomde middenveld en heeft aangegeven zoveel mogelijk spelers minuten te gaan geven. De meeste voetballiefhebbers weten wel hoe zij het middenveld van Oranje zouden invullen. Joey Veerman en Jerdy Schouten, beiden zouden een basisplaats moeten krijgen onder Koeman.

“Als De Jong niet speelt, moet je met Veerman spelen. Als je Veerman en Schouten ziet spelen bij PSV, dan heb je geen reden om die uit elkaar te halen”, zei Volendammer Arnold Mühren deze week al over het koningsduo.

Het heeft er wel alle schijn van dat Oranje met een 1-4-3-3 opstelling gaat beginnen tegen Canada. Bart Verbruggen start als eerste doelman, bevestigde Koeman deze week al naar de media. Naar verwachting begint hij met achterin Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Aké. Het middenveld is niet zoals Koeman het het liefst ziet. De Jong en Reijnders zijn namelijk niet fit en ook Koopmeinders ontbreekt. Koeman begint waarschijnlijk met Veerman, Schouten en Wijnaldum op het middenveld.

In de aanval krijgt Xavi Simons de voorkeur boven Donyell Malen, die tegen Real Madrid in Londen ook invaller was. Simons start samen met Memphis in de voorhoede en Gakpo start vanaf links.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Wijnaldum; Simons, Memphis, Gakpo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in