Home Nieuws PSV-getint Oranje op komst | Koeman spreekt vertrouwen uit in Dumfries, Schouten,...

PSV-getint Oranje op komst | Koeman spreekt vertrouwen uit in Dumfries, Schouten, Veerman, Wijnaldum; Simons, Memphis en Gakpo

2048
0

Het Oranje van bondscoach Ronald Koeman gaat nu echt beginnen aan de voorbereiding op het Europese Kampioenschap in Duitsland. Althans, de eerste wedstrijden in aanloop naar ‘Hamburg’ staan op de agenda.

Of het eventueel een droomopstelling genoemd kan worden valt waarschijnlijk later pas over te twisten maar vermoedelijk laat Ronald Koeman veel PSV’ers dan wel voormalig PSV’ers starten tegen Canada. Het immense land maakte in Qatar in ieder geval een zeer frisse indruk met goed voetbal, veel energie en topfitte spelers met bakken loopvermogen.

Het merendeel van de spelers van Canada speelt in het buitenland. Enkel Richie Laryea (Toronto FC), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montréal) en Mathieu Choinière (CF Montréal) staan onder contract bij een Canadese club. Van Oranje mag worden verwacht dat het toch wint van de Canadezen.

De roep om Joey Veerman en Jerdy Schouten is ondertussen groot te noemen. Oranje moet het tegen Canada stellen zonder de middenvelders Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong. Reijnders en Koopmeiners sluiten later aan bij Oranje vanwege verplichtingen met hun club, Frenkie de Jong heeft nog te veel last van een enkelblessure maar het lijkt de gemiddelde Oranje-fan niet te deren met de aanwezigheid van Joey Veerman en Jerdy Schouten in de selectie.

“Als De Jong niet speelt, moet je met Veerman spelen. Als je Veerman en Schouten ziet spelen bij PSV, dan heb je geen reden om die uit elkaar te halen”, aldus Volendammer Mühren eerder deze week. Mocht de verwachte opstelling tegen de Canadezen inderdaad realiteit worden, stelt Ronald Koeman een veelal PSV-getint Oranje op zo anderhalve week voor de eerste groepswedstrijd in Hamburg. Het PSV-gehalte met spelers als Dumfries, Schouten, Veerman, Wijnaldum; Simons, Memphis en Gakpo is gelukkig vrij hoog zo niet heel hoog te noemen.

Het is pas de tweede keer dat Nederland en Canada tegenover elkaar staan. De eerste ontmoeting was in 1994, in aanloop naar het WK in de Verenigde Staten. Oranje won destijds in het Varsity Stadium in Toronto met 3-0, dankzij doelpunten van Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank Rijkaard. De aanvoerder die dag bij het Nederlands elftal? De huidige bondscoach, Ronald Koeman.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Canada: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Wijnaldum; Simons, Memphis, Gakpo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in