Home Nieuws Is dit een droomtransfer? Bevestiging: San Diego bevestigt transfer Hirving Lozano

Is dit een droomtransfer? Bevestiging: San Diego bevestigt transfer Hirving Lozano

532
0

Een transfer met enige risico voor de kopende partij. De transfer is desalniettemin wel definitief geworden.

PSV en het Amerikaanse San Diego, een nieuwe club zonder enige historie uit de Major League Soccer, hebben de transfer van Hirving Lozano afgerond. Het bijzondere aan de overgang van de Mexicaan is dat die niet per direct plaats zal vinden, maar pas met ingang van het nieuwe kalenderjaar. Dat is voor het eerst dat PSV zich in een dergelijke situatie bevindt. Op voorhand al wetende dat een potentiële basisspeler de club gaat verlaten is geen alledaagse transfer te noemen.

Desalniettemin lijken alle partijen meer dan tevreden te zijn met de internationale transfer, die voor Hirving Lozano toch zeker geen droomtransfer genoemd kan worden. Althans, niet op het eerste gezicht maar daar kan de Mexicaan zelf natuurlijk anders over denken. In de bloei van je carriere kiezen voor een onbeduidende en onbekende voetbalclub in de Verenigde Staten is geen alledaagse zaak voor een top dan wel subtopvoetballer.

De competitie wordt in de Verenigde Staten afgewerkt in de periode februari-november. San Diego FC is een nieuwe club in de MLS, die in 2025 toetreedt tot de competitie. Lozano wordt een boegbeeld, een uithangbord. De Mexicaan zal met ingang van 1 januari 2025 de volgende stap richting San Diego maken.

De Mexicaan werd nog geen jaar geleden teruggehaald na vier jaar bij Napoli te hebben gespeeld. Met een transfersom van 15 miljoen euro was hij de duurste aankoop ooit van PSV, maar de verwachting is dat PSV een zelfde bedrag zal gaan incasseren van San Diego.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in