Home Nieuws De naam Real Madrid valt opnieuw | ‘Voor PSV is het een...

De naam Real Madrid valt opnieuw | ‘Voor PSV is het een ideaal verkoopmoment’

17305
1

Opnieuw valt de naam van Real Madrid. Niet omwille van daadwerkelijke interesse van ‘De Koninklijke’ maar omwille van het enthousiasme rond de middenvelder uit Volendam.

We kunnen namelijk niet ontkennen dat de carriere van de populaire middenvelder flink in de lift zit. Anderhalf jaar geleden, zei Veerman dat zijn grote doel het Europese Kampioenschap in Duitsland zijn grote doel was. Veerman is er bijna en zit zelfs dicht tegen een permanente basisplaats aan. Ronald Koeman kan bijna niet meer om de middenvelder heen.

Van alle kanten krijgt Veerman de complimenten en van alle kanten wordt Koeman gepusht Veerman in de basisopstelling op te gaan nemen. Ondertussen nam Toni Kroos afscheid van Real Madrid in de wetenschap dat er een gigantische carriere achter hem ligt. Jaren terug werd Kroos medegedeeld dat hij niet tot de wereldtop behoorde en daarom geen verhoogd salaris kreeg bij Bayern München. Real hapte toe en daar groeide de middenvelder uit tot een speler van wereldformaat.

Wie zegt dat Joey Veerman het niveau van Real Madrid niet aankan? Real mag dan wel de winnaar van de Champions League zijn maar het is zeker niet de beste ploeg van Europa. Veerman wordt in ieder geval voorzichtig aan Real Madrid gekoppeld. De suggestie van Youri Mulder bij Rondo deed de laatste dagen een hoop stof opwaaien. PSV-clubwatcher Rik Elfrink denkt er het zijne van, al verwacht de journalist van het Eindhovens Dagblad wel een uitgaande transfer deze zomer.

“Nog niet zo lang geleden kon je je dat vrij moeilijk voorstellen”, zegt Elfrink over Veerman en Real Madrid. “Veerman heeft natuurlijk een fantastisch seizoen achter de rug, maar de stap naar Real Madrid lijkt me wel heel erg groot. Dat is echt een wereld van verschil.”

Wel bestaat de kans dat Veerman deze zomer PSV verlaat. Elfrink: “Het EK is voor hem het perfecte podium om een toptransfer af te dwingen. Ook voor PSV is het een ideaal verkoopmoment, als je puur naar de centjes kijkt. Geïnteresseerde clubs moeten wel dertig tot veertig miljoen euro bieden, voordat PSV er überhaupt over gaat nadenken”, denkt de journalist van de regionale krant te weten. Het lijkt vooralsnog wat aan de hoge kant te zijn, de genoemde 30 tot 40 miljoen euro met een nog maar twee jaar doorlopend contract.

PSV geeft Veerman echter niet zo maar op. De middenvelder die maar liefst 130 kansen creëerde afgelopen seizoen, staat er goed op bij PSV maar zal normaal gesproken toch wel gaan vertrekken. Zijn transferwens is nu eenmaal daar. “Er is hem een contractverlenging aangeboden, maar dat heeft nog niet geleid tot een akkoord. Veerman wil waarschijnlijk wachten. Eerst een EK en dan het net ophalen. Wat ligt er dan voor moois? Hij zal PSV niet zomaar verruilen voor een willekeurig avontuur”, klinkt het bij het Eindhovens Dagblad.


1 REACTIE

  1. Voor 30 miljoen moet je Veerman nooit laten gaan, alleen al omdat een vergelijkbare speler halen veel meer kost. Biedt die gozer een dijk van een contractverlenging aan en hou m!!! De meerwaarde van zon speler kan in de CL het verschil zijn tussen terugvallen naar de EL of de achtste finale halen. Die verdient zichzelf terug! Ik zou alleen laten gaan voor minimaal 60 miljoen. Dan kun je misschien iets vergelijkbaars terugkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in