Home Nieuws Ten Hag mag wéér eens spenderen en biedt op Jarrad Branthwaite |...

Ten Hag mag wéér eens spenderen en biedt op Jarrad Branthwaite | In nauwelijks een jaar vervijfvoudigde transferwaarde Branthwaite

967
0

Zou Erik Ten Hag zich inmiddels al een soort van schuldig voelen richting zijn werkgever Manchester United?

De Tukker mag aanblijven bij Manchester United, werd vorige week besloten en dat betekent wederom miljoenen euro’s uitgeven. Want onder Ten Hag spendeerde Manchester United al een slordige 450 miljoen euro aan spelers waar de trainer van de Engelse gigant nog niets mee heeft gepresteerd. Wekelijks krijgt de coach uit Hengelo kritiek na weer een wanprestatie.

De waarheid in Engeland luistert naar het feit dat de Engelse media en fans van United geenszins nog enig vertrouwen hebben in de trainerscapaciteiten van Ten Hag, die al ruim twee jaar steevast de verkeerde spelers haalt en toch steeds wijst naar randzaken als blessures. Deze zomer begint circus Ten Hag opnieuw want opnieuw mag de Tukker miljoenen euro’s gaan uitgeven op de transfermarkt.

De leiding van de Engelse club met de nieuwe grootaandeelhouder aan boord, straalt in alles uit dat er geen vertrouwen in Ten Hag is maar men wenst meer klasse en rust uit te stralen dan voorgaande jaren en dus mag Ten Hag blijven zitten. Met het schaamrood op de kaken zouden de meeste trainers met enig karakter na zoveel miljoenen te hebben uitgegeven zelf pas op de plaats maken maar Ten Hag gaat gewoon door met spenderen. Het volgende miljoenendoelwit van de Tukker is voormalig PSV’er Jarrad Branthwaite.

United heeft zelfs al een openingsbod uitgebracht op Jarrad Branthwaite. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic, dat eveneens meldt dat het om een bod van ruim 40 miljoen euro gaat.
De 21-jarige Branthwaite wordt al geruime tijd in verband gebracht met United, dat naarstig op zoek is naar een defensieve versterking. De 35 miljoen pond (omgerekend ruim 41 miljoen euro) die United heeft geboden voldoet echter niet aan de eisen die Everton heeft gesteld. Everton wil fors meer ontvangen voor de speler waar PSV nog niet zo lang geleden nog een kleinde 10 miljoen euro op wist te bieden.

Everton dacht na de huurperiode van Branthwaite aan PSV al een bedrag van 13 tot 15 miljoen euro te kunnen vragen voor de lange Brit maar een seizoen in de basis heeft van Branthwaite een miljoenentarget gemaakt.

Everton is ervan overtuigd dat Branthwaite, die de selectie voor het Europese Kampioenschap op een haar na misliep, qua niveau hetzelfde is als Harry Maguire, Wesley Fofana en Josko Gvardiol. Genoemde verdedigers werden de voorbije jaren allemaal getransfereerd voor bedragen om en nabij de de negentig miljoen euro. Voormalig PSV’er Branthwaite is niet de enige kandidaat die United op het oog heeft om de verdediging te versterken. BILD bracht eerder deze week naar buiten dat Ten Hag ook de situatie van Matthijs de Ligt nauwlettend in de gaten houdt. De Tukker doet er beter aan Branthwaite naar Old Trafford te halen want de spelers die onder zijn bewind in 2019 uit Amsterdam vertrokken zijn stuk voor stuk mislukt en niet goed genoeg bevonden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in