Home Nieuws Spaanse topclub in gesprek met PSV over transfer Walter Benítez

Spaanse topclub in gesprek met PSV over transfer Walter Benítez

2173
0

PSV moet mogelijk op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Wat speelt er?

De Argentijnse nummer Walter Benítez staat in de nadrukkelijke belangstelling van een Spaanse topclub, te weten Atlético Madrid. De geruchten over een vertrek van Benítez zijn niet helemaal nieuws want het gonst al weken van de geruchten rondom de doelman uit Argentinië. Tot op heden is er nog niets concreet gemaakt rond Benítez maar daar zou weleens snel verandering in kunnen gaan komen.

De belangstelling van de Spaanse topclub uit Madrid zou volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano uiterst serieus te noemen zijn. Volgens Romano staat Benítez in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid. De Spaanse club zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met PSV en de entourage van Benítez, weet de Italiaan via X te melden.

Bij Atlético ziet men duidelijk veel potentie in Benítez want er zou een langdurig contract gereed gemaakt worden voor Benítez. De Spaanse topclub ziet in de 31-jarige Benítez de doelman voor de komende jaren. Op dit moment staat Jan Oblak nog onder de lat bij Atlético Madrid. De Sloveen keept al sinds 2014 voor Atlético Madrid en heeft een contract tot de zomer van 2028, maar de clubleiding wil de 31-jarige doelman laten concurreren met Benítez. De Sloveen tekende in juli 2014 bij Atlético Madrid, dat circa € 15.750.000 voor hem betaalde aan Benfica. Oblak debuteerde in 2012 in het Sloveens voetbalelftal.

Het verhaal van Benítez is beduidend anders. PSV nam Benítez in de zomer van 2022 transfervrij over van OGC Nice en sindsdien is hij de vaste keeper onder de lat onder zowel Ruud van Nistelrooij als onder Peter Bosz. Benítez speelde ondertussen al 88 officiële duels voor PSV.

PSV lijkt wel degelijk rekening te houden met een vertrek van Benítez want de club werd in een eerder stadium al gelinkt aan andere keepers als Timon Wellenreuther en Etienne Vaessen. Benítez is na zijn debuut in maart 2024 ook nog eens Argentijns international. Met Atlético Madrid zou hij volgend jaar ook in de Champions League uit kunnen komen. Atlético Madrid eindigde afgelopen seizoen vierde achter Real Madrid, FC Barcelona en Girona.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in