Home Nieuws Driouech na debuut voor PSV: ‘6 maanden te laat’

Driouech na debuut voor PSV: ‘6 maanden te laat’

1072
0

Couhaib Driouech werd deze zomer voor 3 miljoen euro overgenomen van Excelsior.

De eerste steen is gelegd: zaterdag maakte de buitenspeler zijn debuut voor PSV. Driouech heeft ruim een uur meegespeeld naast basisspelers als Luuk de Jong, Hirving Lozano en Ismael Saibari. “Eigenlijk zes maanden te laat”, lachte hij na afloop van de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1) bij Ziggo Sport. Zijn debuut voor PSV was in ieder geval veelbelovend.

Zelf merkt de nieuwe aanvaller van PSV overigens wel degelijk verschil in niveau tussen zijn oude (Excelsior) en huidige club. “Het is een eer om dit shirt aan te mogen trekken en ik ben heel blij dat ik hier speel. Het is nu mijn eerste week hier en je merkt wel een verschil in niveau. Ze blijven constant druk zetten. Het is even wennen aan de intensiteit en de kwaliteit van het team.”

Driouech wilde in augustus mee met Marokko naar de Olympische Spelen, maar daar stak de club een stokje voor. “Ik heb veel met de bondscoach gesproken, maar PSV wilde me niet naar de Spelen laten gaan. Dat begrijp ik ook, dat heeft voor mij geen rol gespeeld om niet naar PSV te komen.”

Over zijn eerste minuten is Driouech tevreden, al vindt hij dat er nog wel wat te verbeteren valt. “Het was mijn eerste wedstrijd, dus het is gewoon wennen. Ik verwacht veel meer van mezelf. Het was de eerste wedstrijd, vanaf nu moet het alleen maar beter”, belooft de speler aan Ziggo Sport.

Ook de hoofdtrainer van de Eindhovense Club, Peter Bosz, heeft enkele uitlatingen over het eerste vertoon van zijn nieuwe aangestelde speler. Op positieve noot deelt Bosz tegen het Eindhovense Dagblad: “Couhaib is sterk in de één-tegen-één en met zijn snelheid.” Wel bekent Bosz dat hij ziet dat het niveau waarop de ex-speler van Excelsior bij PSV moet spelen een tandje hoger is.

De trainer stelt dan ook voorzichtig te zijn met het inzetten van Couhaib, vooral ook wegens zijn recente blessure. “Met hem zijn we wel voorzichtig, want hij is vorig seizoen ook geblesseerd geweest en afgelopen week was Couhaib wat ziek.” Toch, lijkt Bosz tevreden over het debuut van zijn nieuwe aanvaller.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in