Home Nieuws In Frankrijk richt Lille pijlen op Olivier Boscagli: ‘Lille kan transfersom voor...

In Frankrijk richt Lille pijlen op Olivier Boscagli: ‘Lille kan transfersom voor Boscagli niet betalen’

3483
0

PSV weet zich door de uitstekende prestaties van de afgelopen jaren in een zowel sportief als financieel erg goede positie te begeven.

Dat betekent veelal ageren in plaats van reageren. Met name op de nationale en internationale transfermarkt kan PSV handelen zoals gewenst. Natuurlijk kan de club niet iedere speler aantrekken maar de spelers die gewenst zijn, kunnen zonder problemen of gesteggel overgenomen worden van de clubs waar betreffende spelers onder contract staan. Overigens vaak wel na stevige onderhandelingen zoals in het geval van de transfers van Couhaib Driouech en Ryan Flamingo naar PSV.

De uitstekende financiële positie van de club zorgt er anderzijds ook voor dat er geen spelers verkocht behoeven te worden zoals deze zomer het geval is. Natuurlijk, een grote uitgaande transfer kan niet worden tegengehouden en is ook nodig om jaarlijks stevige zwarte cijfers te kunnen schrijven maar een ‘noodsituatie’ zoals in de winterstop van 2022-2023 is zeker niet meer aan de orde.

PSV lijkt hogere transfersommen op tafel te leggen door de nieuwe ‘machtsverhoudingen’ in de Eredivisie want 12 miljoen euro betalen voor Couhaib Driouech en Ryan Flamingo is stevig en fors te noemen. Anderzijds is het ook zo dat PSV meer kan vragen en meer vraagt bij buitenlandse interesse in zogenaamde basisspelers. Neem de transferwaarde van Olivier Boscagli.

In Frankrijk wordt de Ligue 1 club Lille momenteel gelinkt aan Olivier Boscagli, die bij PSV nog een éénjarig contract heeft. Franse media zien in Boscagli een toegevoegde waarde voor Lille maar de transfersom voor de Fransman zou normaal gesproken onbetaalbaar zijn voor de Ligue 1 club, is tegelijkertijd de algehele tendens rond de verdediger.

Volgens Franse media zal het echter nog wel moeilijk worden om Boscagli van PSV over te nemen. PSV is voornemens het contract van de verdediger te verlengen en zal vermoedelijk pas tegen het einde van de transferperiode willen meewerken aan een mogelijk vertrek van Boscagli.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in