Home Nieuws Late Engelse treffer houdbaar? PSV-fans zien komst Bart Verbruggen als eerste doelman...

Late Engelse treffer houdbaar? PSV-fans zien komst Bart Verbruggen als eerste doelman massaal zitten

45285
0

De late 2-1 van de Engelse nationale ploeg tegen het Nederlands Elftal vorige week woensdag, betekende een domper tot en met voor alles en iedereen rond Oranje.

Was deze treffer eigenlijk houdbaar of enigszins houdbaar, zo in de verre hoek of dienen we eigenlijk naar Stefan de Vrij te wijzen? Zo’n bal, vanuit die hoek, mag eigenlijk niet door de benen van de verdediger. Hoe dan ook beleefde Bart Verbruggen een prima toernooi in Duitsland, waarin hij onomstreden bleek te zijn.

Hoe anders was dat voorafgaand aan het toernooi? Alom twijfels over de nummer één onder de lat bij Oranje. Verbruggen staat er goed op en is pas 21 jaar oud. De jonge doelman lijkt een glansrijke carriere tegemoet te gaan, naast het feit dat Verbruggen nu nog enigszins betaalbaar zou kunnen zijn. Wellicht ook voor PSV, dat mogelijk op zoek moet naar een nieuwe doelman mocht Walter Benítez alsnog vertrekken uit Eindhoven. Niets is zeker maar mocht Walter Benítez niet dit jaar vertrekken, zal het wel volgend seizoen zijn.

Wellicht zijn PSV en Bart Verbruggen een uitstekende match in de zomer van 2024. PSV lijkt ook bereid te zijn 15 miljoen euro te betalen voor Sepp van den Berg, betaalde eerder al 12,5 miljoen euro voor Malik Tillman, negen miljoen voor Ryan Flamingo en tastte diep in de buidel voor Hirving Lozano. Waarom niet voor Bart Verbruggen?

Brighton Hove & Albion
Na het seizoen 22-23 vertrok Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion FC. Met de deal was een transfersom van twintig miljoen euro gemoeid. Daarmee werd hij de duurst uitgaande transfer van een doelman in het Belgisch voetbal. Hij debuteerde op 26 augustus 2023 tegen West Ham United. Gezien die transfersom is het losweken van Verbruggen bij een Premier League-club niet eenvoudig maar wellicht liggen er toch kansen. Verbruggen geldt in Brighton nog niet als onbetwiste basisspeler, al is hij wel op weg.

Verbruggen speelde in Nederland voor NAC Breda, voordat hij in 2020 naar Anderlecht vertrok. Na een periode als reservekeeper greep hij halverwege het afgelopen seizoen zijn kans. De doelman was tijdens het tweede deel van het seizoen een vaste waarde en werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij Anderlecht. Hij werd in maart ook voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar speelde nog geen interland. Wel maakte hij vorige maand zijn debuut voor Jong Oranje.

PSV-fans lijken in ieder geval massaal voor de komst van de jonge doelman te zijn. De perikelen rond Walter Benítez doen PSV-fans overtuigen te kiezen voor Bart Verbruggen als nieuwe eerste doelman. Maar liefst 64% van de ruim 9700 stemmers op de poll op PSV Inside of PSV een poging zou moeten wagen Bart Verbruggen over te nemen van Brighton, reageerde met een enthousiast ‘Ja’. Met name de potentie in combinatie met zijn kwaliteiten én nog jonge leeftijd, bewoog deze stemmers voor Bart Verbruggen te gaan als toekomstig eerste doelman van PSV.

Een aanzienlijk kleiner deel dacht vanuit het realisme en ziet een transfer van Bart Verbruggen naar PSV niet als realistisch omwille van ondermeer de eventuele transfersom. Een nog kleiner deel ziet in Walter Benítez nog steeds veel toekomst bij PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in