Home Nieuws PSV richt pijlen op Olivier Boscagli na ‘ander’ nieuws over Armando Obispo

PSV richt pijlen op Olivier Boscagli na ‘ander’ nieuws over Armando Obispo

7674
0

Olivier Boscagli was al meer dan een belangrijke schakel voor Peter Bosz maar de blessure van Armando Obispo zorgt voor een nieuwe status van de Franse verdediger.

Afgelopen zaterdag geraakte Armando Obispo geblesseerd, opnieuw geblesseerd en dat zorgt ervoor dat de spoeling achterin op de positie van linker centrale verdediger, nog wat dunner geworden is. De uitkomst van het onderzoek rond de blessure van Obispo lijkt toch wat anders en minder gunstig uit te vallen.

Oftewel, de situatie rond Obispo is anders dan gedacht. Peter Bosz dreigt Armando Obispo toch iets langer kwijt te zijn dan aanvankelijk gedacht. De 25-jarige verdediger is naar verwachting maximaal enkele maanden uitgeschakeld, meldt het Eindhovens Dagblad. Eerder waren we in de veronderstelling dat Obispo enkele weken uitgeschakeld zou zijn, dat blijkt dus beduidend anders te liggen.

Obispo liep vorig weekend een knieblessure op in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge, die in een remise eindigde. Aanvankelijk leek hij enkele weken uit de roulatie te zullen zijn, maar de prognose luidt inmiddels ‘maximaal enkele maanden’.

PSV kan in ieder geval meerdere weken niet over de linksbenige mandekker beschikken, aldus het Eindhovens Dagblad over de gevolgen voor Peter Bosz en zijn selectie. Hoe lang het herstel precies duurt, is echter niet exact te voorspellen, weet de Eindhovense krant te melden. Op sociale media klinkt er veel kritiek aan het adres van Obispo. Een ieder gunt de verdediger natuurlijk zijn herstel maar tegelijkertijd is de gemiddelde PSV-supporter er van overtuigd dat Obispo geen speler is die de kwaliteiten heeft om bij PSV te kunnen en mogen spelen.

De blessure van Obispo zorgt er in ieder geval wel voor dat de positie van Olivier Boscagli wat onder druk komt te staan. Een blessure van de Fransman, toch al één van de beste spelers vorig seizoen, zou dan ook desastreus zijn. Volgens de regionale krant is PSV er nu veel aan gelegen om Olivier Boscagli heel en aan boord te houden. Dat zou kunnen betekenen dat PSV gas gaat geven inzake een nieuw contract voor Boscagli.

De geruchten over zijn toekomst zijn daar want de Monegask lijkt een terugkeer naar Frankrijk, als er interesse komt, te willen overwegen na zijn goede seizoen bij PSV, schreef Voetbal International eerder nog. Het contract van Boscagli loopt bovendien nog maar door tot medio 2025.

Door de blessure van Obispo houdt Peter Bosz voorlopig ook Matteo Dams bij de groep. De Jong PSV-verdediger kan op po de positie van linker centrale verdediger spelen. PSV speelt op 4 augustus de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2024-2025. Feyenoord is in Eindhoven de tegenstander in het duel om de Johan Cruijff Schaal.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in