Home Nieuws Is PSV op weg het Bayern München van Nederland te worden? ‘PSV...

Is PSV op weg het Bayern München van Nederland te worden? ‘PSV is al het Bayern van Nederland’

13318
1

De ploeg van Peter Bosz heeft de tenten opgeslagen in Duitsland, waar Roger Schmidt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook altijd graag verbleef.

Peter Bosz ruilde het trainingskamp in Oostenrijk, waar Xavi Simons vorig seizoen als dief in de nacht op zondagmorgen vertrok naar Parijs om via de Franse hoofdstad zijn gang naar Leipzig in te zetten, in voor het dichterbij gelegen Marienfeld. Minder reistijd, bekend terrein en net zo veel luxe als in Oostenrijk.

Kortom, PSV bouwt aan een nieuw successeizoen 2024-2025. Bosz heeft 31 spelers meegenomen middels een mix van selectiespelers en talenten uit de PSV Academy. Het trainingskamp duurt zes dagen waarin er één oefenwedstrijd op het programma staat. Dat er in Marienfeld een weg naar de landstitel wordt geplaveid is echt wellicht een brug te ver maar dat PSV zich in een sportieve en financiële zetel weet te bevinden is deels gezien wel absolute waarheid.

Waarom deels? Het namelijk verkeren in de voetballerij, weet men in Rotterdam en Amsterdam als geen ander. Ajax zakt momenteel hard weg als nationale topclub als we kijken naar bestedingsruimte, salarishuis en opvolgend ook de transferinkomsten. Het is marginaal wat er in Amsterdam mogelijk is, waar het in Rotterdam groeiende lijkt maar nog niet in de buurt komt van de mogelijkheden die PSV momenteel heeft.

Toch dient de club op haar tellen te passen want een verkeerde move of verkeerde stap kan een Nederlandse topclub uit de kleine Eredivisie uit balans brengen, met alle gevolgen van dien. De UEFA heeft eigenlijk deels de macht in handen welke van de drie topclubs in Nederland de macht in eigen land bepalen. De UEFA keert immers zulke enorme bedragen uit bij deelname Champions League, dat het automatisch de top twee, top drie van de Eredivisie uittekent.

PSV geeft ook meer uit dan voorheen want het maakte inmiddels al miljoenen over naar FC Bayern München voor het definitief overnemen van Malik Tillman. Ook maakte PSV een ongekend fors bedrag over naar Excelsior en FC Utrecht voor twee Eredivisiespelers die nog niet heel veel hebben laten zien in hun weliswaar veelbelovende carrières. Over FC Bayern München gesproken, PSV lijkt het alleenrecht in Nederland al in handen te hebben want zowel Feyenoord als Ajax beschikken niet over de middelen 12 miljoen euro over te maken naar Excelsior en FC Utrecht, alsmede 12,5 miljoen over te maken naar FC Bayern München voor Malik Tillman.

Als het aan PSV ligt wordt er ook nog spoedig een miljoen of 15 overgemaakt naar Liverpool voor Sepp van den Berg. In feite is PSV op dit moment in die zin al het Bayern München van Nederland. Daarbij dienen we wel de kanttekening te maken dat het meer een nationale voetbal-lijfspreuk is geworden, dat wijzen naar Bayern München als alleenheerser, dan dat er daadwerkelijk een vergelijking met de Duitse topclub gemaakt kan worden in relatie tot de achtervolgers van de club uit München.

In de Duitse Bundesliga zijn de verschillen tussen FC Bayern en achtervolger Borussia Dortmund structureel al enorm te noemen. Daar heeft Bayern geen Champions League-inkomsten voor nodig. In Nederland maken de wel of geen inkomende Champions League-gelden juist wel de grote verschillen tussen PSV, Feyenoord en Ajax. Wel is het natuurlijk zo dat het geheel in de Eredivisie een snel draaiend wiel kan gaan worden dat PSV samen met Feyenoord hard weg laat rijden ten opzichte van Ajax als er de komende jaren steeds opnieuw Champions League-gelden worden overgemaakt naar Eindhoven en Rotterdam.

Wat dat betreft sluiten we ons aan bij Noël van de Laar, redacteur voor de Supportersvereniging PSV, die te gast is bij de podcast Heet van de Herdgang van het Eindhovens Dagblad. Van de Laar denkt dat PSV de komende jaren zelfs de potentie heeft om het nieuwe Bayern München van Nederland te worden. Zoals gezegd zijn we van mening dat er op dit moment al deels sprake is van z’on situatie gezien alle uitgaven die PSV zich tot op heden wist te veroorloven.


1 REACTIE

  1. Sorry hoor dat ik ff heel hard moet lachen.
    Wat denken ze nu in dat boerenland dat je na 1 kampioenschap zo’n grote mond op kan gaan zetten en proberen de grootste club uit Nederland na te papagaaien.
    Hahahaha…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in