Home Nieuws Zou Ten Hag zich weleens ‘schuldig’ voelen? | Miljoenentransfer nadert voor Lille,...

Zou Ten Hag zich weleens ‘schuldig’ voelen? | Miljoenentransfer nadert voor Lille, dat denkt aan Boscagli

4007
0

Zomaar twee vragen met betrekking tot Erik ten Hag, die zich al twee jaar opstelt alsof het per heden dan echt gaat gebeuren voor Manchester United. Mits…

…Mits hij maar nieuwe spelers krijgt, horen we de overschatte trainer steeds zeggen. Zouden er al fans van Manchester United zijn die Erik ten Hag een waardeloze en irritante manager vinden die maar blijft volhouden dat hij nieuwe spelers nodig heeft?

Zou Erik ten Hag zich weleens een soort van ‘schuldig’ voelen richting zijn werkgever, nu de teller oploopt richting 600 miljoen euro over twee seizoenen inclusief de transferzomer van 2024? Daarbij dienen we de kanttekening te maken dat de transferzomer 2024 nog lang niet voorbij is. 40 miljoen voor spits Zirkzee, die eigenijk geen echte spits is, maar er komt nu ook weer 60 miljoen bij voor een centrale verdediger van de Franse League 1-club Lille.

Tel daarbij op dat Erik ten Hag ook oogappeltje De Ligt naar Manchester wil halen deze zomer, naast het contingent Nederlanders dat op voorspraak van Ten Hag al naar Manchester mocht komen. Ook maakte Ten Hag’s werkgever nog even een miljoen of 150 over naar Amsterdam voor twee lastpakken en zwaar overschatte spelers. Hier weer door vielen de tekorten in Amsterdam met de nodige mazzel minder slecht uit in boekjaar 2023, maar dat terzijde. Bij Manchester United lijkt er niemand eens tegen de Tukker te zeggen ‘Should we really do this, dear Erik?’, verwijzend naar het weer invullen van een transferwens van big spender Ten Hag. Ongekend, wat een club, wat een beleid en wat een puinhoop.

Maar goed, zonder het met miljoenen smijtende Manchester United zou de Europese transfermarkt er wellicht wat saaier uitzien én had Ajax nog grotere financiële problemen dan het al heeft. Mogelijk heeft het spenderende Manchester United ook effect op PSV de komende weken. Hoe zit dat precies en wat speelt er?

Lille-verdediger Leny Yoro is namelijk op weg naar Manchester United, melden The Guardian en The Athletic. De achttienjarige verdediger van Lille moet de tweede topaankoop voor Erik ten Hag worden. Manchester United zou een akkoord hebben bereikt met Lille over een transfer, voor een bedrag van 62 miljoen euro.

Volgens The Guardian bestaat die transfersom uit een vast bedrag van 50 miljoen en 12 miljoen aan mogelijke bonussen. Hoe dan ook, opnieuw miljoenen euro’s die eruit vliegen in Manchester. Franse media melden, overigens al enkele dagen, dat Lille naar PSV kijkt voor de opvolging van Leny Yoro. Yoro geldt wel als rechtsbenige centrale verdediger, waar Boscagli bij PSV voornamelijk links in het centrum speelt. Lille is los daarvan terecht onder de indruk geraakt van de ontwikkeling van Olivier Boscagli.

Franse media zien in Boscagli dan ook een toegevoegde waarde voor Lille maar de transfersom voor de Fransman zou normaal gesproken onbetaalbaar zijn voor de Ligue 1-club. Nu Lille een enorme som uit Manchester tegemoet kan zien, zou een stevige som voor Boscagli geen groot probleem meer behoeven te zijn.

Volgens Franse media zal het echter nog wel moeilijk worden om Boscagli van PSV over te nemen. PSV is voornemens het contract van de verdediger te verlengen en zal vermoedelijk pas tegen het einde van de transferperiode willen meewerken aan een mogelijk vertrek van Boscagli.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in