Home Nieuws Bayern München denkt aan miljoenentransfer van 90 miljoen euro rond Xavi Simons,...

Bayern München denkt aan miljoenentransfer van 90 miljoen euro rond Xavi Simons, PSV lijkt buitenspel te staan

35338
0

De competitie in Duitsland en in Frankrijk maar ook die in Spanje staat nog niet op het punt van beginnen maar voor Xavi Simons hangen er vele vraagtekens boven zijn toekomst.

Simons heeft nog vakantie na de uitschakeling tegen Engeland maar zal weldra weer gaan moeten aanvangen met trainer, zo is de bedoeling. Maar waar? Red Bull Leipzig lijkt hem niet meer terug te zien, hoewel dat wel de nadrukkelijke wens is van de Red Bull club uit het oosten van Duitsland. Wordt het Paris Saint-Germain, dat geen toekomst in hem ziet of wordt het FC Barcelona, waar ze Simons niet kunnen betalen of wordt het FC Bayern München?

Franse media, te weten het machtige Franse medium L’Équipe, meldt dat FC Bayern Munchen maar liefst 90 miljoen euro reserveert om Xavi Simons van Paris Saint-Germain over te gaan nemen. L’Équipe meldt zelfs dat De Duitse club dit bod al heeft weggelegd bij Paris Saint-Germain.

Volgens L’Équipe is Bayern München dan ook inmiddels favoriet voor het inlijven van Xavi Simons. De afgelopen uren heeft FC Bayern München de leiding genomen in de race om Xavi Simons aan te trekken. Bayern is bereid Paris Saint-Germain een heuse miljoenensom te betalen om het contract van Simons af te kopen.

Daarnaast probeert Red Bull Leipzig een nieuw huurdeal te bewerkstelligen maar de rol van de Red Bull-club lijkt uitgespeeld te zijn wat de toekomst van Xavi Simons aangaat. Eerder werd al gemeld dat Simons niet bij Paris Saint-Germain wil blijven. Daar zou Simons de clubleiding al van op de hoogte hebben gebracht.

Mocht FC Bayern München er niet in slagen de onderhandelingen over de aankoop van Simons succesvol af te ronden, wordt er volgens L’Équipe uitgeweken naar de optie om Dani Olmo van Red Bull Leipzig over te nemen. Een verkoop van Simons deze zomer, gaat vermoedelijk ook bij PSV inkomsten opleveren. Er is immers volgens het Franse dagblad Le Parisien door PSV een clausule in het contract met Paris Saint-Germain bedongen, dat er een som overgemaakt dient te worden naar Eindhoven bij verkoop voor een bepaalde datum.

Het is niet bekend om wat voor bedrag het zou gaan maar bij een ongekend hoge transfersom van 90 miljoen euro, zouden er voor PSV meerdere miljoenen kunnen resteren.

UPDATE: De laatste lezing over de berichtgevingen rond Xavi Simons inzake een transfer naar Bayern München, zouden verband houden met een huurtransfer met koopoptie. Hierdoor zou PSV buitenspel gezet worden inzake een contractuele vergoeding.

In het afgelopen seizoen speelde de 21-jarige Xavi Simons 43 wedstrijden voor Red Bull Leipzig verdeeld over alle competities. Simons scoorde 10 doelpunten en gaf 15 assists.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in