Home Nieuws Gevolgen EK voor PSV: ‘Onder de 40 miljoen neemt Stewart die telefoon...

Gevolgen EK voor PSV: ‘Onder de 40 miljoen neemt Stewart die telefoon echt niet op’

7744
0

PSV doorstaat zo net na het Europese Kampioenschap in Duitsland tot op heden een uiterst rustige transferzomer.

De club kan doen wat het wil, koopt de spelers die op de wensenlijst stonden en wacht af wat er komen gaat. Johan Bakayoko, Jerdy Schouten en Joey Veerman. Die namen kunnen de komende weken de panelen nog doen verschuiven maar een vertrek is allerminst zeker te noemen.

De gevolgen van het Europese Kampioenschap in Duitsland zullen voor Johan Bakayoko en Joey Veerman anders kunnen gaan uitpakken dan voor Jerdy Schouten. Dit terwijl vooraf met het tegenovergestelde rekening werd gehouden. Het werd niet het toernooi van Johan Bakayoko en Joey Veerman maar het werd wel het toernooi van Jerdy Schouten, die een uitstekende indruk heeft achtergelaten.

Tot in alle uithoeken van Europa berichten de media over het spel van Jerdy Schouten in alle wedstrijden die de middenvelder in actie kwam. Complimenten alom voor de middenvelder, die geen vertrekwens lijkt te hebben maar wel openstaat voor een ‘speciale club’. Gaat het dan over Real Madrid of Manchester City, dan wel Paris Saint-Germain of Bayern München?

Andere clubs kunnen de middenvelder nu eenmaal niet betalen. Ook voor Borussia Dortmund wordt een transfer van de gewilde Schouten een uiterst lastige zaak. Waarom? Voor pakweg 25 miljoen mag Schouten echt niet weg en dat is al een bedrag wat niet zoveel clubs voor een speler van zijn positie betalen. PSV nam Schouten afgelopen zomer voor een kleine vijftien miljoen euro over van het Italiaanse Bologna FC maar staat er uiteraard niet voor open de technisch begaafde middenvelder te laten vertrekken. Het zou een enorme aderlating zijn overigens maar desalniettemin is een ieder vervangbaar, ook Jerdy Schouten.

Mocht het er toch van gaan komen kan een transfer van Schouten PSV deze zomer wel eens heel veel geld gaan opleveren, zo wordt gesteld bij ESPN. Naast Borussia Dortmund wordt ook Juventus genoemd voor Schouten. De Italiaanse topclub heeft al jaren niet meer dat te besteden wat er voorheen uitgegeven kon worden op de internationale transfermarkt. Dat geldt overigens ook voor de Italiaanse kampioen Internazionale, dat ook stevig geïnteresseerd is in de middenvelder.

Mocht er alsnog een transfer volgen deze zomer, naar bijvoorbeeld Real Madrid of Manchester City, dan wel Paris Saint-Germain of Bayern München, zal PSV een enorme klapper gaan maken.

“Het is kassa voor PSV. Je gaat qua transfersom nu echt wel richting de veertig miljoen en alles daarboven. Onder de veertig miljoen euro hoeven de geïnteresseerde clubs niet eens te bellen, dan neemt Stewart die telefoon echt niet op”, klinkt het over Jerdy Schouten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in