Home Nieuws PSV ziet toekomst in Armando Obispo

PSV ziet toekomst in Armando Obispo

2181
0

Het is lastig beweren dat de zelf opgeleide verdediger Armando Obispo veel voor PSV betekent heeft afgelopen jaren.

Veel blessures, weinig ontwikkeling, schorsingen na oliedomme overtredingen en kaarten en vaak helaas niet topfit. Al valt dat laatste natuurlijk weer onder ‘veel blessures’. Armando Obispo staat eerlijkheidshalve ook vaak voor ‘lomp’ en niet tactisch verdedigen.

Vorig seizoen in de uitbeurt op bezoek bij Go Ahead Eagles en de nog altijd niet naar de achtergrond verdreven domme en totaal onnodige overtreding in de uitwedstrijd op bezoek bij Feyenoord. In beide wedstrijden bleek de terechte rode kaart het logische gevolg te zijn. Aad de Mos bleek jaren geleden onterecht lyrisch te zijn over de zelf opgeleide verdediger. Volgens De Mos zou Obispo een gouden toekomst tegemoet gaan. Dat kan overigens nog steeds maar waarschijnlijk niet bij PSV.

Toch ziet de technische leiding van de club nog altijd toekomst in Obispo. Want de verdediger kan zijn contract bij PSV gaan verlengen. Dat melden bronnen in zijn omgeving aan het Eindhovens Dagblad. De centrale verdediger geraakte afgelopen nog zwaar geblesseerd en zal voorlopig moeten gaan herstellen.

De 25-jarige Obispo speelde vorig weekend mee in de oefenwedstrijd van PSV tegen Club Brugge (1-1). Tijdens dat duel viel hij uit met een knieblessure, waarvan de herstelduur aanvankelijk op enkele weken werd geschat. Later bleek dat het ‘maximaal enkele maanden’ bedraagt. Ondanks dat wil PSV langer door met de voorstopper, die bij PSV nog over een contract tot medio 2025 beschikt. Daar komt dus niet één jaar bij om een transfersom veilig te stellen, maar twee jaar.

De club wenst daar graag twee jaar aan toevoegen, aldus het Eindhovens Dagblad. Obispo stond tussen maart 2023 en februari ook al aan de kant met eenzelfde blessure. Op sociale media wordt Armando Obsipo veelal beterschap toegewenst maar tegelijkertijd zijn de meeste PSV-fans van mening dat Obispo geen meerwaarde heeft bij PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in