Home Nieuws Geen transfer | PSV staat ijzersterk: Borussia Dortmund laat interesse in Jerdy...

Geen transfer | PSV staat ijzersterk: Borussia Dortmund laat interesse in Jerdy Schouten los na ‘veel contact’

4118
0

Een concreet voorbeeld van de sterke positie die PSV momenteel inneemt in het internationale topvoetbal is het terugtrekken van Borussia Dortmund met betrekking tot de interesse in Jerdy Schouten.

Teleurstelling alom bij met name Dortmund-trainer Sahin want Jerdy Schouten vertrekt dus niet naar Borussia Dortmund, wordt er in Duitsland gemeld. Dat betekent natuurlijk niet dat de geel-zwarte club uit het Ruhrgebied deze zomer geen verdere pogingen meer zal gaan ondernemen Schouten naar Dortmund te halen. Desalniettemin lijkt Schouten voor Dortmund gewoon onbetaalbaar te zijn. De oorzaak is kraakhelder: PSV heeft de macht in handen en staat ijzersterk overeind deze zomer.

Er hoeft geen enkele speler verkocht te worden en dan nog blijft de financieel sterke positie kaarsrecht overeind staan. Het is weelde te noemen, ongekende luxe ook maar wel realiteit, merkte het doorgaans financieel best sterke Borussia Dortmund afgelopen dagen. PSV is geenszins van plan Jerdy Schouten te verkopen en dat merken de clubs in de vraagprijs, die torenhoog te noemen is.

Het leidde tot teleurstelling bij de nieuwe trainer van Borussia Dortmund, Nuri Sahin. Sahin zag de komst van de balvaste Schouten al weken terug zitten. Het goede Europese Kampioenschap deed de rest. De Duitse topclub trekt na ‘veel contact’ over Schouten gehad te hebben, de stekker uit de interesse, zo meldt Sky Sports Duitsland maandagmiddag.

De Duitse tak van Sky Sport meldde de interesse vanuit Dortmund in Schouten weken zo niet maanden geleden al, maar weet nu ook te melden dat er een streep kan door zijn komst. Dortmund is simpelweg niet bereid om te voldoen aan de vraagprijs van PSV, die zoals gezegd torenhoog te noemen is.

Sky Sport meldt anders dat de middenvelder, die onlangs ook nog in verband werd gebracht met Juventus, zeer begeerd werd door Dortmund-trainer Nuri Sahin. Er is recent dan ook ‘veel contact’ geweest tussen de leiding van PSV en de leiding van Borussia Dortmund, meldt Sky Sports er nog bij maar wel tevergeefs.

PSV verlangt naar verluidt meer dan 30 miljoen euro voor de 27-jarige Jerdy Schouten, die zich op het EK in Duitsland behoorlijk liet gelden en naar alle waarschijnlijkheid een basisplaats onder Ronald Koeman wel bewerkstelligd heeft. PSV voegt dus duidelijk de daad bij het woord nadat eerder al klonk: “Ik denk dat maar heel weinig clubs kunnen betalen wat wij voor Jerdy zouden willen hebben, als er echt interesse is”, zei Bosz vorige week al over Schouten, die in Eindhoven pas één jaar van zijn tot medio 2028 lopende contract heeft volbracht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in