Home Nieuws Sam Lammers onderweg naar nummer drie van de Eredivisie in plaats van...

Sam Lammers onderweg naar nummer drie van de Eredivisie in plaats van naar nummer zes

36949
0

Officieel is Sam Lammers nog werknemer van Rangers FC maar dat gaat vermoedelijk niet lang meer duren.

De spits van Rangers FC, of beter gezegd de verhuurde reservespits moet de nieuwe spits van FC Twente worden. De aanvaller is overbodig bij Rangers FC, dat hem afgelopen half jaar al uitleende aan FC Utrecht. Sam Lammers heeft nog altijd de potentie om te slagen in de top van de Eredivisie maar wellicht ligt dat nog in het verschiet voor de spits uit Goirle, door PSV opgeleid.

Al snel na zijn doorbraak en feitelijk ten tijde van zijn doorbraak, dacht het Italiaanse Atalanta Bergamo dat de ontwikkeling van Sam Lammers dusdanig voortvarend ging dat de betaalbaarheid van de spits op dat moment snel door het dak zou gaan schieten. Atalanta kocht Lammers voor z’on kleine 12 miljoen euro over van PSV.

Een hele rits aan clubs verder is de nog altijd veelbelovende en talentvolle spits nu onderweg naar FC Twente. Onderhandelingen met NEC liepen afgelopen weken op niets uit. Geldschieter Marcel Boekhoorn bleek bereid in de buidel te tasten en het salaris van Lammers voor een groot deel te financieren. Lammers verdient in Glasgow maar liefst 1,5 miljoen euro en blijkt volgens meerdere media niet voornemens te zijn heel veel in te leveren.

NEC bleek in staat te zijn goed te wedijveren met FC Utrecht en FC Twente maar de club uit Enschede gaat naar alle waarschijnlijkheid aan het langste eind trekken. Journalist Andrea Losapio van Tuttomercatoweb meldt dat het jeugdproduct van PSV slechts één stap van FC Twente verwijderd is.

Na een behoorlijk lange zoektocht lijkt FC Twente er alsnog in geslaagd om een nieuwe centrumspits aan de selectie toe te voegen. De Tukkers hoopten lange tijd op de komst van Wout Weghorst, die zelf wil vertrekken bij Burnley maar de nodige weerstand vindt bij zijn werkgever in Engeland, die Weghorst graag ziet blijven.

FC Twente besloot verder te zoeken en zag Sam Lammers in eerste instantie ook als onhaalbaar, ondermeer omwille van het behoorlijke salaris in Schotland.

“Die verdient zó’n salaris daar in Glasgow dat hij helemaal niet komt praten in Enschede”, vertelde clubwatcher Leon ten Voorde in de AD Voetbalpodcast eerder over een mogelijke overstap van Lammers naar de club uit Enschede. Dat blijkt toch anders te liggen nadat NEC alsnog af moest haken voor Lammers.

“FC Twente heeft een hogere begroting, maar kan nog niet voldoen aan de salarissen van FC Utrecht en ook NEC is af en toe nog een moeilijk verhaal. Daar moeten ze mee wedijveren. AZ zit ook nog steeds een trapje hoger.”

Lammers heeft nog een contract tot medio 2027 bij Rangers, waar hij de derde spits is achter de nodige mindere goden. De tweebenige aanvaller vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van nog zo’n 6,8 miljoen euro.

Rangers FC nam Lammers vorig jaar voor 4,1 miljoen euro over van Atalanta Bergamo en kondigde de spits groots aan. Lammers speelde zelfs nog twee duels tegen PSV in de voorronde van de Champions League. In de winterstop keerde Lammers na drieënhalf jaar terug in de Eredivisie, waar Utrecht hem op huurbasis overnam.

De komst van de aanvalsleider bleek een succes te zijn met elf doelpunten in twintig wedstrijden. FC Utrecht wilde het nodige betalen maar zijn komst bleek financieel onhaalbaar te zijn. FC Twente en Sam Lammers zijn inmiddels dichtbij een definitieve overeenkomst.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in