Home Nieuws Feyenoord-fans kijken na 5-0 nederlaag niet uit naar duel tegen PSV: ‘Afbellen’,...

Feyenoord-fans kijken na 5-0 nederlaag niet uit naar duel tegen PSV: ‘Afbellen’, ‘PSV is beter dan Benfica’

3448
0

PSV en Feyenoord gaan zondag strijden om de eerste prijs van het seizoen.

De landskampioen speelt in het Philips Stadion tegen bekerwinnaar Feyenoord. Hoe de Rotterdamse club die KNVB-Beker overigens in de wacht heeft gesleept afgelopen seizoen laten we maar even in het midden. In Nederland is het dus mogelijk om via louter thuiswedstrijden een belangrijke prijs binnen te halen.

Hoe verhouden PSV en Feyenoord zich inmiddels tot elkaar in het nieuwe seizoen? De ploeg van Peter Bosz is er los van het blessureleed bepaald niet zwakker op geworden afgelopen maanden en met de eerzucht en drang naar prijzen zit het ook wel goed. Rondom Feyenoord is er veel onduidelijk. De ploeg weet niet waar het aan toe is. Dat geldt voor de keeperskwestie want de nieuwe trainer lijkt nog geen keuze te kunnen maken wie de eerste keeper zal gaan worden.

Ook het spelsysteem is gewijzigd want de nieuwe trainer wil een ander model en spelprincipe hanteren dit seizoen. Na drie jaar Arne Slot volgen er dus omwentelingen met het principe van drie verdedigers achterin. In de praktijk zal de ploeg van Priske niet steeds met drie man achterin spelen maar in Lissabon zakte het systeem alsmede zijn spelers wel hard door het ijs. Feyenoord speelde op papier met twee echte aanvallers en verder louter verdedigend ingestelde spelers.

Het werd 5-0 voor de ploeg van Roger Schmidt, die de eerste 20 minuten Feyenoord aan alle kanten voorbij liep in het zogenaamde nieuwe systeem. Feyenoord dreigt dus allerminst in topvorm te beginnen aan de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV.

Op het sociale medium X maken veel Feyenoord-fans zich grote zorgen nu de eerste grote wedstrijd nadert. Eerst wacht nog een oefenduel met AS Monaco maar PSV-uit staat voor de deur voor de ploeg van de zoekende Priske. Het noopt Feyenoord-fans tot het delen van zorgen op sociale media. ‘PSV is beter dan Benfica dus dat wordt niks zondag’, klinkt het.

‘Kan je als Feyenoord ook afbellen voor de Johan Cruijff Schaal?”, vraagt een verontruste fan zich af. “We worden weggepoetst, hebben we het bonnetje van Priske nog?”, roept een ander.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in