Home Nieuws L’Équipe: Jerdy Schouten in beeld bij Paris Saint-Germain

L’Équipe: Jerdy Schouten in beeld bij Paris Saint-Germain

1032
0

Na een geweldig Europees Kampioenschap in Duitsland kan Jerdy Schouten als volwaardig Oranje-international worden gezien.

Dat betekent natuurlijk ook dat de internationale interesse niet uit kan blijven. Borussia Dortmund bleek voor het toernooi in Duitsland al de nodige interesse in Schouten te hebben en dat werd na het toernooi in Duitsland geconcretiseerd door de directie van de Duitse club. Er bleek de afgelopen weken veel contact te zijn geweest tussen de directie van PSV en Borussia Dortmund.

Echter resulteerde dat in het afhaken van de Duitse topclub. De reden laat zich raden: Dortmund kan niet betalen wat PSV vraagt. We kunnen daarbij denken aan een som tussen de 40 en 50 miljoen euro, voor niets minder zal Schouten PSV verlaten, werd de afgelopen weken wel duidelijk.

Er resten na clubs als Dortmund en het eveneens geïnteresseerd Juventus nog maar een select aantal clubs die wel dergelijke bedragen voor spelers op tafel kunnen leggen. Dan gaat het al snel over clubs als Manchester City, Liverpool, Arsenal, Real Madrid en natuurlijk Paris Saint-Germain. Die laatste club heeft Schouten inmiddels op de lijst van interessante spelers geplaatst, meldt het gezaghebbende Franse L’Équipe maandagmiddag.

Paris Saint-Germain heeft de 27-jarige middenvelder zelfs hoog op de lijst staan, weet L’Équipe. De kampioen uit de hoofdstad hoopt deze zomer twee middenvelders aan te trekken, mocht de gewilde Manuel Ugarte de overstap maken naar Manchester United. João Neves van Benfica staat is inmiddels onderweg naar Parijs, maar óók Jerdy Schouten wordt in de gaten houden. Op de lijst van de scouts van de Franse club staat hij op de tweede plaats, aldus L’Équipe over Jerdy Schouten.

Na het afronden van de transfer van Neves naar Parijs en afronden van de deal met Manchester United rond Ugarte, zal Paris Saint-Germain een beslissing nemen over het aantrekken van een tweede middenvelder. Dat zou dan Schouten moeten worden. Technisch directeur Luis Campos zou dat intern én extern al kenbaar hebben gemaakt, weet het Franse medium te melden.

“Natuurlijk wordt er hier en daar wel belangstelling getoond, maar dat betekent niet dat ik één, twee, drie weg ben. Zo werkt het niet”, liet Schouten zaterdagavond na PSV – Valencia nog weten aan Ziggo Sport. “Ik laat het allemaal bij mijn zaakwaarnemer, want daar wil je ook niet mee bezig zijn als speler”, aldus de hoofdrolspeler over zijn toekomst. Voor zover bekend heeft Paris Saint-Germain zich nog niet gemeld bij PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in