Home Nieuws PSV verwacht spoedig transfer welwillende Van den Berg maar heeft met zes...

PSV verwacht spoedig transfer welwillende Van den Berg maar heeft met zes stevig concurrerende clubs van doen

4144
0

PSV en Liverpool zijn momenteel en tevens al enige weken achtereen, in stevige onderhandelingen verkerend.

Het spel van vraag en aanbod lijkt zich richting het slotakkoord te begeven maar zo ver is het nog niet. Toch lijkt PSV zich weinig zorgen behoeven te maken over de komst van Van den Berg, wiens salaris en contractduur allemaal al overeengekomen is. Meerdere bronnen wisten tegenover PSV Inside afgelopen week al te bevestigen dat de komst van de snelle verdediger een kwestie van tijd zal zijn.

Wel onderhandelen PSV en Liverpool nog over de vraagprijs in een fase dat beide clubs elkaar tot op 5 miljoen euro zouden zijn genaderd. PSV is een Champions League-club geworden en in Engeland weet men als geen ander dat er defensieve versterking gewenst is en er tevens een stevige pot financiële middelen beschikbaar is. Het voordeel voor PSV is dat de verdediger uit Zwolle zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Eindhoven.

Het plan voor de sportieve carriere van Sepp van den Berg is duidelijk omlijnd in Eindhoven maar er is toch stevige concurrentie voor PSV. Volgens de Duitse tak van Sky Sport tonen maar liefst zes Bundesliga-clubs concrete interesse in de verdediger.

Sky Sport meldt dat VfB Stuttgart, Hoffenheim, VfL Wolfsburg, FSV Mainz, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen allen Van den Berg stevig in het vizier hebben. Een paar van deze clubs hebben Liverpool zelfs al concrete aanbiedingen gedaan, maar deze zijn allemaal afgewezen door de club van Arne Slot. Bekend is dat Mainz, de club waar hij vorig seizoen voor uitkwam, nog steeds hoopt op een nieuwe huurdeal maar Liverpool zet in op verkoop en heeft geen trek in een huurovereenkomst met welke club dan ook.

Liverpool verlangt zo’n 20 miljoen euro inclusief bonussen voor de verdediger. PSV komt inmiddels dicht in de buurt maar de Engelsen houden stug vol, in de wetenschap dat het pas begin augustus is en Van dan Berg niet bepaald in de weg loopt op het Axa trainingscomplex van de Engelse gigant.

Liverpool-coach Arne Slot nam Van den Berg mee op trainingskamp en is erg tevreden met zijn recente prestaties, hoewel Slot Van den Berg tegen Manchester United geen basisplaats gunde.

In Duitsland is men ook onder de indruk van Van den Berg, die het afgelopen seizoen 33 Bundesliga-duels voor Mainz wist af te werken. Hierin wist hij drie doelpunten te maken. Zijn marktwaarde wordt momenteel ingeschat op zo’n twaalf miljoen euro. Van den Berg staat nog tot medio 2026 onder contract in Liverpool.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in