Home Nieuws Feyenoord wil na mislukte transfers van Veerman, Pepi, Lang en Schouten PSV...

Feyenoord wil na mislukte transfers van Veerman, Pepi, Lang en Schouten PSV nu aftroeven met transfer Sepp van den Berg

12353
0

Vraag Noa Lang niet naar zijn verwachtingen voor de toekomst, wat de stabiliteit van Feyenoord als topclub aangaat. Daarover later meer.

Feyenoord heeft wat meer te besteden dan enkele jaren geleden en dat is transfersom-technisch wel te merken de afgelopen twee jaar.

Feyenoord weet zich wat eenvoudiger en wat minder krampachtig te bewegen op de nationale en internationale transfermarkt. De Rotterdamse club hoeft niet meer langs de ‘vrienden van Feyenoord’ ten einde te worden bijgestaan inzake het aankopen van gewilde spelers zoals in de winterstop van seizoen 2021-2022 het geval was.

Arne Slot en Feyenoord zette alles op alles om Joey Veerman van SC Heerenveen over te nemen maar de zogenaamde ‘vrienden van Feyenoord’ dienden zich er omwille van de magere financiële situatie mee te bemoeien. Dat kostte tijd en dus besloten John de Jong en Roger Schmidt contact te leggen met Joey Veerman en enkele dagen later maakte PSV een bedrag van 6 miljoen plus over naar Heerenveen.

Het tegenwoordig minder armzalige Feyenoord wenste vorig jaar zomer ook Ricardo Pepi, Noa Lang en Jerdy Schouten naar Rotterdam te transfereren maar geen van de spelers toonden daadwerkelijke en serieuze interesse de stap naar Rotterdam te maken, ondanks de zekerheid van Champions League-voetbal zonder voorronden. Wel legde Arne Slot met allen genoemde spelers rechtstreeks contact. De aantrekkelijkheid van Feyenoord als werkgever is voor een bepaalde categorie spelers nog altijd niet voldoende in te gaan op aanbiedingen van de club van Zuid, dat de laatste jaren wel degelijk stabieler beleid weet te voeren dan voorheen.

Toch lukt het de Rotterdamse club zelden PSV af te troeven als het gaat over salarissen en contractduur van een interessante speler met doorgroeimogelijkheden. Noa Lang heeft doorgaans weinig moeite uit te leggen hoe dit precies komt. ‘PSV zit hier en Feyenoord daar’, zei Lang een jaar geleden, verwijzend met beide handen naar het niveau van presteren van beide clubs door de jaren heen. Lang wil dan ook niets weten van een definitieve terugkeer van de Rotterdammers in de top van het Nederlandse topvoetbal.

Echter denkt men nu PSV te kunnen aftroeven in de strijd om Sepp van den Berg, meldt Voetbal International. ‘Het ligt in de lijn der verwachting dat Dennis te Kloese, de technisch directeur van de Rotterdammers, op korte termijn contact opneemt met Liverpool’, meldt de redactie van het weekblad. Dat moet voor Sepp van den Berg vast een beetje voelen als mosterd na de maaltijd na weken achtereen niets van Feyenoord te hebben vernomen, maar vooruit waarom niet..

De nieuwe trainer van Feyenoord is volgens Voetbal International gecharmeerd van de verdediger van Liverpool, die enorm gewenst is op de internationale transfermarkt. Tal van clubs dingen naar zijn diensten maar PSV is zoals deze week gemeld al vergevorderd in de onderhandelingen met Liverpool. Tevens is PSV al persoonlijk akkoord met Van den Berg, een gegeven dat Feyenoord vaak niet voor elkaar weet te krijgen als er concurrentie van PSV bestaat.

Natuurlijk, Feyenoord ziet mogelijk verdedigers als Lutsharel Geertruida en David Hancko alsnog vertrekken komende weken. Maar net als rond de interesse van PSV in de eerder genoemde spelers als Ricardo Pepi, Noa Lang en Jerdy Schouten plus Couhaib Driouech, waar Feyenoord ook weer te laat achteraan hobbelde, moet het voor betreffende spelers niet heel aantrekkelijk te noemen zijn als Feyenoord weer eens als laatste aansluit in de rij geïnteresseerde clubs.

We hebben er dan ook alle vertrouwen en geloof in dat Ernie Stewart dit transferdossier tot een succesvol einde weet te gaan brengen, zoals er tot op heden al de nodige grote transferdossiers tot een goed einde gebracht werden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in