Home Nieuws Jordan Teze maakt zichzelf volstrekt belachelijk en heeft duidelijk even geen ‘verstandige’...

Jordan Teze maakt zichzelf volstrekt belachelijk en heeft duidelijk even geen ‘verstandige’ mensen om zich heen

2704
0

Jordan Teze begint aan een slechte missie door zich bij Peter Bosz af te melden voor de thuiswedstrijd tegen RKC.

De zelfopgeleide verdediger laat alles en iedereen in de steek en dat mag met recht een grote tegenvaller als even misplaatste actie worden genoemd. Jordan Teze laat het individu boven het teambelang prevaleren en dat is zeer zwak te noemen. Het getuigt daarnaast niet van een sterk karakter, zoals Teze zich opstelt richting de club.

Teze handelt duidelijk uit angst. Angst in de zin dat een eventuele transfer niet doorgaat alsmede uit angst omwille van het ontstaan van een blessure. Je vraagt je automatisch met wie de zelf opgeleide verdediger dit nu overlegt heeft. Uiteraard met mensen in zijn omgeving, die waarschijnlijk allen gezegd hebben hem te steunen in zijn besluit. Dat kunnen we onmogelijk verstandig noemen en eerder onverstandig.

Zou er dan niemand in de omgeving van de verdediger het advies hebben gegeven dit besluit niet te nemen? Het heeft er alle schijn van en dat is opvallend als even kwalijk te noemen. Natuurlijk, zijn directe omgeving heeft het beste met hem voor maar dit soort opvallende acties en verkeerde gedachtengangen zouden juist door verstandige mensen om hem heen gekeerd moeten worden. Daar lijkt geen sprake van te zijn. Jordan Teze trainde vrijdagmiddag al niet mee en zal dus niet in actie komen zaterdag tegen RKC.

Jordan Teze leek zich aanvankelijk op te maken voor een nieuw seizoen bij PSV middels opvallende uitspraken. “Ik sta in september op de teamfoto”, zei hij amper twee weken geleden nog. Toen Monaco zich niet lang daarna meldde in Eindhoven, werd de verdediger op andere gedachten gebracht. En ook blijkt het geduld op te zijn bij Teze en dus deelde hij Bosz mede niet te willen spelen tegen RKC. “Dat heeft hij mij twee dagen geleden gemeld”, vertelt de verbouwereerde trainer op de persconferentie van vrijdag.

“Ik heb hem vandaag opnieuw gevraagd of hij het zeker wist. Hij wist het zeker. Ik begrijp hem niet. Dit hoort niet. De consequenties kunnen jullie wel invullen. Het is onacceptabel”, aldus Bosz. Of er nog een weg terug is, is nog niet duidelijk. “Het is heel vers, net tien minuten geleden gesproken, maar dit is wat ik er over wil zeggen. Dit is niet de juiste manier.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in