Home Nieuws Stugge onderhandelingen maar een overkomelijk ‘gat’: ‘Dat zie ik PSV niet betalen’

Stugge onderhandelingen maar een overkomelijk ‘gat’: ‘Dat zie ik PSV niet betalen’

9771
0

Bij De Telegraaf denkt men meer te weten over de onderhandelingen tussen PSV en Liverpool over Sepp van den Berg.

Met name journalist Marcel van der Kraan heeft de nodige contacten in Engeland en lijkt enkele feiten te kennen over de status van de onderhandelingen. Van der Kraan heeft met name de nodige contacten rond Manchester United maar richt zich nu op Liverpool, waar men naar eigen zeggen Van den Berg helemaal niet wenst te verkopen. Of het tactiek of realisme is, is lastig te zeggen begin augustus.

Rond grote clubs als Liverpool is van alles gaande en met name in de laatste fase, het laatste deel van het zomerse transferwindow komt er vaak één en ander op gang rond dit soort gigantische clubs.

Het gat tussen wat Liverpool verlangt voor Sepp van den Berg, en het bedrag dat PSV bereid is voor hem te betalen, is momenteel te groot. Die conclusie wordt getrokken in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Het gat zou zo’n vijf miljoen euro bedragen. Dat lijkt een overkomelijk gat, met eventueel bonussen weg te nemen maar volgens Van der Kraan ligt dat toch anders.

“Er zijn nog acht clubs in Duitsland en meerdere clubs in de Premier League die hem willen hebben. Sepp van den Berg is hartstikke hot in Europa als centrale verdediger, dat komt omdat hij een fantastisch seizoen bij Mainz heeft gehad”, begint journalist Marcel van der Kraan.

Feyenoord sprak naar verluidt al met Van den Berg, al draaide de geheimzinnige trainer Priske daar krampachtig omheen. “Daar heeft hij ook duidelijk gemaakt dat er voor hem maar één ding belangrijk is: hij wil spelen. Op dat moment deed hij dat niet bij Liverpool. Nu is hij op een punt gekomen: ga ik bijtekenen of elders voor mijn speeltijd gaan? Voor de duidelijkheid: Liverpool wil hem dolgraag behouden. Ze willen helemaal niet van hem af, maar die jongen zit op een tweesprong. Hij vraagt zich af: als ik ga bijtekenen, ga ik dan spelen?”, vraagt Van der Kraan zich hardop af.

In Engeland was de afgelopen weken lof voor de optredens van Van den Berg. De Engelse pers liet Van den Berg aan het woord in de Verenigde Staten en maakten meerdere analyses van zijn spel.

“Ze schreven zelfs dat hij de grote revelatie was van de voorbereiding. De reden dat er niet zomaar een transfer gaat plaatsvinden naar PSV of Feyenoord is dat Liverpool een godsvermogen voor hem wil hebben: 20 miljoen pond (omgerekend 23 miljoen euro). Dat is een behoorlijk bedrag. Feyenoord en PSV zie ik geen 20 miljoen pond betalen”, besluit Van der Kraan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in