Home Nieuws PSV zet streep door transfer Sepp van den Berg maar wat betekent...

PSV zet streep door transfer Sepp van den Berg maar wat betekent dat concreet inzake ‘de droomkandidaat’?

5120
0

Inclusief bonussen een som van dertien tot veertien en misschien wel vijftien miljoen voor het nog één jaar lopende contract van Jordan Teze ontvangen en van dat geld Sepp van den Berg binnenhalen.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en het is vooralsnog ook te mooi om waar te zijn, blijkt uit berichtgevingen dinsdagavond. PSV zet namelijk een streep door de komst van droomkandidaat Sepp van den Berg. Dit tot teleurstelling van zowel PSV als de hoofdrolspeler zelf.

Het spel met Liverpool heeft lang genoeg geduurd maar de Engelse club stelt zich hard op richting PSV, dat over geld beschikt. Mocht de directie van de Engelse club dit nog niet weten, is daar altijd nog Arne Slot die dat ingefluisterd zou kunnen hebben. PSV kan een transfersom van 20 miljoen euro eenvoudig ophoesten maar de club vaart rustig door de woelige wind en wil niets weten van grof spenderen op de transfermarkt, nu het op dit moment nog lang geen zich heeft op een eerste dan wel tweede plaats in de eindrangschikking van seizoen 2024-2025.

Zoals gezegd klonk het al te mooi om waar te zijn want PSV aast al drie zomers op rij op Van den Berg, die met eventueel aanstaande miljoenen euro’s vanuit Monaco keurig en vrijwel in zijn geheel bekostigt had kunnen worden. Dat zit er niet in op dit moment met de nadruk op ‘dit moment’, want in PSV-directiekringen betekent een streep zetten door een transfer door de jaren heen niet zomaar een definitieve transfer. De ervaring leert dat PSV alsnog hard toeslaat op momenten dat niemand meer rekening hield met die ene zogenaamde gecancelde transfer.

Natuurlijk is het afwachten of het de komende 2,5 week nog wel zo ver gaat komen maar vooralsnog haakt PSV even af. Dat is concreet de huidige situatie maar op de achtergrond zal PSV naast doorschakelen niet volledig afhaken voor de verdediger, die normaal gesproken zelf ook de nodige druk op de directie van Liverpool zal gaan leggen gezien zijn vertrekwens. Het geheel kan er zeker nog toe gaan leiden dat PSV en Liverpool komende weken alsnog overeenstemming kunnen bereiken over de verdediger.

Voor nu scheiden de wegen tussen de directies van PSV en Liverpool en gaat de club op zoek naar een andere optie dan Van den Berg, meldt De Telegraaf. Bovendien zou Liverpool pas later in de transferperiode een definitieve beslissing willen nemen over Van den Berg, omdat Arne Slot achterin kampt met enkele blessuregevallen.

Daarnaast weet Liverpool dat het zich in een luxepositie bevindt met de internationale interesse in de reservespeler. In feite is de nieuwe stand van zaken voor half augustus in zijn geheel niet vreemd te noemen. Niet alleen PSV, maar ook Mainz, Stuttgart, Hoffenheim, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg zetten immers in op de verdediger uit Zwolle.

Voor Van den Berg is het nieuws een teleurstelling maar met nog ruim 2,5 week te gaan is de stand van zaken zoals gezegd vrij normaal te noemen. De verdediger zag een overgang naar PSV ‘zeker’ zitten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in