Home Nieuws Nieuws rond ‘doorschakelen’ na mislukte transfer Van den Berg nu al genuanceerd

Nieuws rond ‘doorschakelen’ na mislukte transfer Van den Berg nu al genuanceerd

15153
1

Of Sepp van den Berg alsnog op weg is naar PSV is, is wellicht een brug te ver geconcludeerd maar dat de transfer van transferdoelwit nummer één definitief geklapt zou zijn, is ook nog lang geen uitgemaakte zaak.

Voetbal International heeft het nieuws dat PSV een streep zet door de komst van Sepp van den Berg inmiddels wel enigszins genuanceerd.

Dinsdag kwam niet heel onverwacht naar buiten dat PSV de komst van Sepp van den Berg vooralsnog even laat voor wat is het. Dat is op zich geen vreemde gang van zaken halverwege augustus omdat PSV deze week juist wilde doorpakken en Liverpool omwille van meerdere redenen wenst te wachten met een vertrek van de verdediger, die al vijf jaar lang wacht op een serieuze kans in het eerste van Liverpool.

Een kruispunt dus, deze week op dinsdagavond. Een kruispunt op een moment en in een maand dat er nog van alles mogelijk is. PSV en Liverpool nemen dus even afstand van elkaar maar daarmee is nog niet gezegd dat er niet alsnog een transfer van Sepp van den Berg naar PSV gaat komen. Zoals gisteren al aangegeven is de directie onder leiding van Marcel Brands zeer bedreven in het afronden van miljoenendeals.

PSV zou volgens verschillende media inmiddels doorschakelen naar FC Nordsjaelland-verdediger Adama Nagalo maar dat lijkt allemaal wel mee te vallen. Ook Voetbal International meldt dat we er ‘niet raar van moeten opkijken’ als Van den Berg komende dagen dan wel weken gewoon overgenomen wordt van Liverpool.

Voetbal International wijst in een analyse daags na het zogenaamd cancelen van de transfer van Sepp van den Berg naar ‘Het Spel’, waarmee het medium doelt op het spel dat clubs en zaakwaarnemers spelen bij het afronden van transfers. ‘De recente uitlatingen over de transfersom van Van den Berg en de reactie vanuit Eindhoven kunnen achteraf wellicht toch vooral als strategie in de eindfase van Het Spel dat wordt gespeeld, worden bestempeld’, meldt het weekblad.

Volgens Voetbal International is de kans dus aanwezig dat PSV gewoon nog hoopt op de komst van Van den Berg, maar het bewust laat blijken dat er naar andere spelers gekeken wordt, om zo alsnog een deal met Liverpool te forceren. Overigens is meer afkomstig van de media, dat er naar andere spelers gewezen wordt dan dat de club zelf een voorstelling maakt van spelers waar interesse in zou bestaan.

‘In de eindfase van Het Spel zal duidelijk worden wie er uiteindelijk over de langste adem beschikt. Sta er niet gek van te kijken als Sepp van den Berg straks gewoon in het rood-wit van PSV in het Philips Stadion is te bewonderen’, luidt de conclusie van Voetbal International na dinsdagavond.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in