Home Nieuws Coëfficiëntenblijdschap | Dankwoorden en loftuitingen voor Pasveer zijn eigenlijk een belediging voor...

Coëfficiëntenblijdschap | Dankwoorden en loftuitingen voor Pasveer zijn eigenlijk een belediging voor Ajax

1629
0

Mocht er een vierde UEFA-toernooi bestaan na de UEFA Conference League, bijvoorbeeld een Dependance League, zou het huidige Ajax daar zomaar eens voor in aanmerking kunnen komen.

Gezien de staat waar de club zich in weet te begeven, los van het soms abominabele spel dat de Amsterdammers laten zien, zou een zogenaamd vierde Europese toernooi de Amsterdammers niet misstaan. Het is nog altijd bar en boos wat de Amsterdamse formatie de eigen fans zo nu en dan weet voor te schotelen.

Tegen het Griekse Panathinaikos bleken de diverse spelers van Ajax nog steeds niet topfit te zijn in de zin dat een gehele wedstrijd spelen eigenlijk niet mogelijk is. Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn al maanden op een rij niet topfit te noemen. En wat zou dat dan toch allemaal voor PSV….Wat maakt het uit, horen we u denken. Wel, na de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen de Griekse club na een serie van 34 strafschoppen, ontstond er op sociale media een terechte discussie over de Nederlandse coëfficiënten.

We hebben als klein voetballand immers de zesde plaats in handen dus zo klein zijn we niet, maar die zesde plaats wensen we wel vast te houden. Een uitschakeling van Ajax in de Europa League is in de plaats voor de Amsterdammers zelf een regelrechte sportieve én financiële ramp maar ook voor het Nederlandse voetbal is het desastreus te noemen en dus ook voor PSV.

Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad volgde de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en communiceerde via sociale media na afloop van het duel dat het Nederlandse voetbal Remko Pasveer dankbaar moet zijn. Vanuit het standpunt van het Nederlandse voetbal bezien klinkt het: ‘Een godsgeschenk voor de coëfficiëntenranking’.

Dat is natuurlijk een terechte constatering maar bij verlies tegen de Grieken was er dan toch nog het vangnet van de UEFA Conference League. Een toernooi waar je als club bijna geld op toe moet leggen gezien de schamele prijzengelden in combinatie met te maken kosten. De dankbaarheid over de coëfficiëntenranking zit ‘m vooral in het feit dat Ajax bij verlies tegen Panathinaikos tegen de Franse club RC Lens had moeten aantreden in de play-off voor de Conference League. Tja, het huidige Ajax zou nagenoeg kansloos zijn tegen de fysiek en technisch imponerende Franse ploeg.

De dankwoorden en loftuitingen voor Pasveer zijn dus eigenlijk een belediging voor Ajax te noemen omdat menigeen er op voorhand al vanuit gaat dat het huidige Ajax geenszins kansrijk is tegen RC Lens. En die zogenaamde Dependance League, waar het huidige Ajax zeker niet in zou misstaan, is er helaas niet..


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in