Home Nieuws Peter Bosz rekent zondag wederom op Teze én ‘professionele’ Boscagli, Saibari en...

Peter Bosz rekent zondag wederom op Teze én ‘professionele’ Boscagli, Saibari en Mauro spoedig terug

3125
0

Uit het niets ontstond er de afgelopen week verregaande interesse vanuit Frankrijk en Engeland voor respectievelijk Jordan Teze en Olivier Boscagli.

De interesse vanuit Monaco voor Jordan Teze is vanuit het perspectief van de hoofdrolspeler zelf prima te begrijpen want AS Monaco is een serieus te nemen club in het Europese clubvoetbal, ofschoon de club uit het zuiden van Frankrijk door de meeste fans niet serieus wordt genomen als we naar het aspect toeschouwersaantallen kijken.

De club uit het Vorstendom trekt in de regel zo’n 8000 toeschouwers gemiddeld, om nog maar te zwijgen over uitfans. Hoe dan ook is AS Monaco net als PSV een Europese subtopclub te noemen. Dat geldt geenszins voor Brighton & Hove ALbion, dat over een jaar of twee gerust in het Championship zou kunnen spelen, nog los van de geringe uitstraling die de Zuid-Engelse club heeft. Voor Boscagli is de interesse in ieder dusdanig interessant dat een vertrek bij PSV gewenst is, bleek uit woorden van de Fransman.

Peter Bosz heeft met de gehele situatie te dealen en dat doet de trainer-coach met verve zonder uit balans of gefrustreerd te raken. En dus reist Peter Bosz zondag met dezelfde selectie als tegen RKC Waalwijk af naar Almelo. Dat betekent dat Jordan Teze er dus gewoon weer bij is. Of de rechtsback deze keer wel in de basis begint, wilde Peter Bosz vrijdagmiddag niet kwijt.

“Er zijn geen nieuwe blessures bijgekoomen”, vertelt Bosz op de persconferentie van vrijdag. Ook Teze is dus fit. De verdediger probeerde vorige week zoals bekend middels werkweigering een transfer naar AS Monaco te forceren. Na een excuses werd hij in genade aangenomen door Bosz, die hem tegen RKC liet invallen. Of hij tegen Heracles weer basisspeler is? “Dat zullen we zondag zien”, aldus Bosz, die in ieder geval ook weet dat de eveneens met een vertrekwens kampende Olivier Boscagli zich anders zal opstellen.

Het goede nieuws van het blessurefront is dat Mauro Júnior en Ismael Saibari weer op het trainingsveld te vinden zijn. Beide toch redelijk blessuregevoelige spelers worden snel weer topfit terugverwacht aan het front.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in