Home Nieuws ‘Extra miljoenen’ | Spelers die recent discussieerden over ‘PSV is my life,...

‘Extra miljoenen’ | Spelers die recent discussieerden over ‘PSV is my life, for you work’, willen beiden (graag!) vertrekken

4066
0

De voetballerij in optima forma als we u mee terugnemen naar een maand of 2 geleden.

De beide spelers die enkele maanden geleden grappend tegen elkaar knibbelden of PSV nu wel of niet hun leven is of slechts werk betreft, willen enkele maanden later graag maar dan ook wel heel graag vertrekken. Het gaat natuurlijk over Jordan Teze en Olivier Boscagli. Beide spelers kenden een enorm aandeel in landstitel nummer 25 en bleken het gehele seizoen blessurevrij én basisspeler te zijn.

Met een beetje pech zijn beide verdedigers aanstaande week vertrokken uit Eindhoven en worden het respectievelijk spelers van AS Monaco en Brighton & Hove Albion, waarbij we nogmaals de kanttekening maken dat die laatste genoemde club voor geen enkele speler een droomclub genoemd kan worden. Voor Boscagli is het dat inmiddels wel, althans de vertrekwens naar Brighton is zo groot dat het aannemelijk mag worden geacht dat de Zuid-Engelse club op dit moment de droomclub is voor de Franse verdediger.

Niet Sevilla, Atlético Madrid, Benfica, Lazio Roma, AS Roma, Napoli, Juventus, Internazionale, AC Milan of Olympique Marseille maar Brighton & Hove Albion. Het is nog altijd niet geheel duidelijk of Jordan Teze en Olivier Boscagli Eindhoven daadwerkelijk gaan verlaten maar de wensen zijn duidelijk.

De biedingen vanuit Monaco en Brighton zijn simpelweg nog niet interessant genoeg om te overwegen, schrijft het Eindhovens Dagblad dat tegelijkertijd een nuance aanbrengt want als de Zuid-Engelse club daadwerkelijk enkele miljoenen hoger gaat zitten met bieden, is Boscagli normaal gesproken vertrokken. De verdediger wil koste wat kost naar de Premier League toe. Het eerste bod, iets minder dan tien miljoen euro, komt echter niet in de buurt van het bedrag dat PSV verlangt. Boscagli moet minimaal twintig miljoen euro opbrengen. Teze moet vijftien miljoen euro opbrengen.

PSV wenst dus 35 miljoen euro te ontvangen voor beide verdedigers met een nog één jarig lopend contract. Het is fors te noemen maar PSV is nu eenmaal leidend, landskampioen en Champions league-deelnemer. ‘Een dikke tekenbonus en fors salaris bij PSV is nog altijd lager dan bij clubs in de top van Frankrijk of de Premier League en dus zit PSV in een netelige situatie. Stewart vindt het behoud van Boscagli cruciaal voor het realiseren van een nieuw kampioenschap, waarmee ook vele tientallen miljoenen te verdienen zijn’, schrijft de Eindhovense krant.

‘Extra miljoenen’
Dat het duo in september niet meer voor PSV speelt, wordt steeds aannemelijker. ‘Gooit Brighton nog wat extra miljoenen op tafel, dan kan het bijna niet anders dan dat PSV op een gegeven moment tot verkoop overgaat en ook de vierde basisverdediger van vorig seizoen moet vervangen. Dat dat bij Teze gaat gebeuren, is minder onzeker. AS Monaco wil al zo’n twaalf miljoen euro betalen en dat zit aardig in de buurt bij wat PSV minimaal wil hebben’, aldus de Eindhovense krant over beide verdedigers.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in