Home Nieuws Geen Oranje, geen club | Memphis Depay opnieuw gelinkt aan PSV

Geen Oranje, geen club | Memphis Depay opnieuw gelinkt aan PSV

14245
0

Nederland is niet bepaald gaan houden van Memphis Depay voor, tijdens en vooral na het Europese Kampioenschap in Duitsland.

Plat gezegd maakte Memphis er een potje van inzake houding, spel, tactisch spel, randverschijnselen en ga zo maar door. Van willen rappen met Akwasi, tot nonchalance in alles rondom vrijwel iedere interland, tot opnieuw een blessure.

Memphis geeft alles, zegt Ronald Koeman altijd over de speler die hij al jaren koestert maar is dat wel zo? Koeman blijft Memphis beschermen zoals de meeste PSV-fans dat jaren achtereen ook deden. Memphis Depay is en blijft immers een kind van de club en een kind van de Herdgang maar vele PSV-fans kunnen zich al jaren niet meer identificeren met Memphis Depay, die bij Marcel Brands wel nog steeds een bijzonder plekje in het hart heeft.

Memphis had met zijn spel, houding en voorkomen de gunfactor op het wereldkampioenschap in Brazilië. Memphis scoorde tijdens dat wereldkampioenschap meermaals en bleek tevens de bliksemafleider voor Arjan Robben te zijn. Tien jaar later heeft voetbalminnend Nederland inclusief vele duizenden PSV-fans vrijwel niets meer met de topvoetballer die al jaren geen topvoetballer meer te noemen is. Of dat ook met zijn Instagram-account te maken heeft is een gerechtvaardigde vraag te noemen. Memphis is niet alleen voetballer maar ook acteur, zanger, rapper, kunstenaar en een beetje alternatief én opstandig.

Ondertussen heeft de zeer getalenteerde aanvaller nog steeds geen club en is hij niet topfit. Dus kon ‘oom’ Ronald Koeman niets anders dan zijn getalenteerde ‘neefje’ niet selecteren voor Oranje. De speler die op het Europese Kampioenschap aan de bal vaak oplossingen bedacht om te tonen hoe getalenteerd hij is in plaats van functioneel te voetballen en in het teambelang te denken, is clubloos en dus wordt hij opnieuw met PSV in verband gebracht. Door wie dan deze keer?

Door Hans Kraay Junior, die denkt dat Memphis Depay er verstandig aan doet om een stap te maken naar een Nederlandse topclub. “Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt”, verklaarde Koeman de afwezigheid van Memphis. Kraay wordt bij ESPN gevraagd of de absentie van de aanvalsleider een verrassing was voor hem. “Eigenlijk niet. Depay heeft nog geen club. Hij wacht waarschijnlijk nog op een grote club met een groot salaris.”

“Ik zou het niet heel gek vinden, maar mensen mogen dat wel vinden, als hij zou kiezen voor een Nederlandse club: PSV, Feyenoord of Ajax”, gaat Kraay verder. “Hij is toch wel redelijk gevuld met salaris en op ons niveau kan hij er wel een stuk of twintig maken”, is Kraay van mening.

“Als je al zoveel hebt, hoef je toch niet nog meer te hebben. Je kan toch ook een keer een sportief goede beslissing maken, maar dat gaat hij niet doen”, stelt Kraay, die heeft vernomen dat Memphis bezig is in Turkije. “Op financieel gebied word je daar wel vrolijk van, maar ik denk niet dat je er daar meer dan tien maakt”, aldus Hans Kraay Junior.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in