Home Nieuws Spelen Brands en Stewart hoog spel? Dit enorme bedrag wil PSV ontvangen...

Spelen Brands en Stewart hoog spel? Dit enorme bedrag wil PSV ontvangen voor Olivier Boscagli

15664
0

Mocht Olivier Boscagli komende dagen besluiten alsnog bij PSV te blijven maar zijn contract niet te verlengen lonkt er aan het einde van dit seizoen een miljoenensom voor de Fransman.

Internazionale is volgens Italiaanse media al langer gecharmeerd van Boscagli maar wenst de verdediger graag transfervrij over te nemen. Het niet behoeven te betalen van een transfersom pakt vaak voor de speler in kwestie het beste uit, want clubs bieden miljoenen aan tekengeld. De Fransman nam afgelopen week een drastisch besluit door te verkondigen naar de Premier League te willen overstappen.

Boscagli heeft zich ten doel gesteld een transfer te maken van PSV naar Brighton & Hove Albion. De Fransman heeft nog een contract tot het einde van het huidige seizoen en lijkt vooralsnog niet te willen verlengen. PSV lijkt op haar beurt hoog spel te spelen omwille van de situatie rond Boscagli, die over een maand of 10 gewoon transfervrij het Philips Stadion uit zou kunnen lopen. Het is duidelijk dat de Fransman de macht even in handen heeft.

Nog een jaar PSV met wellicht een nieuwe landstitel tot gevolg en minimaal een half Champions League-voetbal geeft Boscagli enorme kansen over te stappen naar een ‘echte’ club in plaats van naar Brighton & Hove Albion. PSV laat ondertussen de tanden zien want de directie vraagt een enorme som geld voor Boscagli. Althans, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

EINDHOVEN, 08-11-2023, Philips Stadium, UEFA Champions League season 2023/24, PSV player Olivier Boscaglii after the match between PSV and RC Lens. End result 1-0

Eerder deze week kwam naar buiten dat Brighton & Hove Albion vol gaat voor de komst van Boscagli. De Engelsen zouden zich al twee keer met een bod in Eindhoven hebben gemeld, maar het hoogste bod van acht tot tien miljoen euro is bij lange na niet voldoende voor PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad wil de directie namelijk een bedrag van minstens twintig miljoen euro voor de verdediger ontvangen.

Met een transfersom in deze orde van grootte is ook helemaal niets mis gezien de kwaliteiten van de Franse verdediger, die rijp is voor een selectie van de Franse nationale ploeg. Boscagli en zijn zaakwaarnemer verwachten dat PSV toch voor het einde van de transferperiode overstag zal gaan, mede door de duur van zijn contract. Overigens is Boscagli niet van plan om aan werkweigering te doen, zoals Jordan Teze dat wel probeerde.

Het feit dat PSV een zeer forse maar gerechtvaardigde vraagprijs hanteert voor Boscagli valt samen met de uitspraken die algemeen directeur Marcel Brands vrijdag deed. “Boscagli is een speler die we pertinent in huis willen houden”, gaf de bestuurder aan in gesprek met ESPN. “Er is geen noodzaak om spelers te verkopen. Er zal ergens misschien nog een uitzondering vallen, maar Boscagli is er één die sowieso willen behouden.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in