Home Nieuws Drukt PSV komst Kenny Tete door na akkoord met AS Monaco?

Drukt PSV komst Kenny Tete door na akkoord met AS Monaco?

3850
0

Normaal gezien presenteert PSV snel een nieuwe rechtervleugelverdediger gezien het akkoord dat met AS Monaco inmiddels is bereikt.

Peter Bosz schoof Ledezma opnieuw naar voren als rechtervleugelverdediger in het uitduel in Almelo maar die optie is natuurlijk geen lang leven beschoren, kunnen we eenvoudig concluderen. Natuurlijk, Earnest Stewart wil niets liever dan snel een nieuwe verdediger aantrekken maar heeft tegelijkertijd nog een ander dossier in goede banen naar de best mogelijke optie te leiden.

Het betreft het transferdossier van Olivier Boscagli. De best mogelijke uitkomst in dat dossier is natuurlijk het afwijzen van biedingen vanuit de Zuid-Engelse kustplaats. Brighton & Hove Albion denkt weg te geraken met een bod van 10 tot 12 miljoen euro maar PSV vraagt een miljoenensom van 20 miljoen euro voor de Franse verdediger. Oftewel, een statement waarmee aangegeven wordt dat Boscagli niet te koop is.

Het best mogelijke scenario in dit transferdossier is dan ook dat het nog één jaar lopende contract van Boscagli wordt verlengd komende weken. Dat de beste Franse verdediger normaal gesproken over een jaar naar tal van beter en hoger aangeschreven clubs kan overstappen, is op dit moment helaas aan dovemansoren gericht maar wellicht keert het tij nog bij Boscagli en zijn zaakwaarnemer. De Premier League is mooi, machtig en spectaculair maar op de bank bij Brighton & Hove Albion omdat het daar allemaal niet zou kunnen gaan draaien dit seizoen, is toch een ander uiterste.

PSV wil hoe dan ook snel een vervanger voor de vertrekkende Jordan Teze presenteren. Kenny Tete is een van de gegadigden. Dat meldt Voetbal International. Zijn naam viel afgelopen weken al vaker maar er bestaat wel degelijk een mogelijkheid dat PSV gaat doordrukken voor de inmiddels 28-jarige ervaren verdediger.

Eerder werd al bekend dat PSV Tete als een optie ziet voor de rechtsbackpositie. De naam van de verdediger van Fulham, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft, wordt volgens Voetbal International nog steeds nadrukkelijk veel genoemd in het Philips Stadion. Tete is dus op dit moment wel degelijk één van de gegadigden om de naar AS Monaco vertrekkende Jordan Teze op te gaan volgen.

De transfer van Tete naar PSV werd eerder door het Eindhovens Dagblad nog onwaarschijnlijk genoemd. De verdediger zou inzetten op een langdurig contract en een Premier League-salaris, waardoor een transfer wellicht onmogelijk zou zijn. De kans bestaat dat PSV daar niet aan wil voldoen maar wellicht komen club en speler nader tot elkaar komende dagen.

Tete werd vrijdagavond na afloop van Manchester United – Fulham nog gevraagd naar de interesse van PSV. ‘Nee, nee, nee ik zit hier goed”, reageerde Tete voor de camera van Viaplay met een grote lach op zijn gezicht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in